fbpx

Habitual Flux

60 min.

09.09.2016

vineri

19:30

la sala CNDB „Stere Popescu”

Info

Suntem în procesul de a dezvolta un mod de lucru care se află undeva între repetiție și performance, cu accent pe identificarea sau dobândirea unor obiceiuri și dorințe, pe antrenament și pe angajamentul față de influența obiectelor și a spațiilor. Din unele puncte de vedere doar ne prostim, din alte puncte de vedere activitățile noastre sunt foarte structurate. Ideea acestei prezentări a venit din faptul că este un moment din dezvoltarea continuă a situației dinamice pe care o acumulăm împreună. Astfel, am testat un anumit format în fața unui public, pentru a vedea ce produce. Nu voi spune care a fost acel format, dar ne testam pe noi înșine sub privirile lor, pentru a vedea cum ne purtăm sub presiunea prezenței lor. Prezența publicului schimbă felul în care percepem ceea ce facem. Poate că prin simpla lor prezență, membrii publicului au provocat viitoarele noastre activități.

Bio
Joshua Rutter este un artist neo-zeelandez care trăieşte în Berlin. Cu o pregătire în domeniul  mişcării şi al dansului, activitatea sa tinde să se concentreze pe aspectele coregrafice ale culturii. A lucrat cu mai mulţi artişti neo-zeelandezi şi internaţionali în ultimii 15 ani şi a absolvit recent programul de master SODA de la Hochschuliibergreifend es Zentrun1 Tanz (HZT) Berlin. Această pregătire acadermică a fost posibilă graţie unei burse DAAD. El şi-a performat propriile lucrări în Gemania, Suedia şi Noua Zeelandă, cea mai notabilă fiind “Dance Like a Buttetfly Dream Boy”, subiectul unui documentar care poate fi văzut aici: https://vimeo.com/106166822

Oliver Connew este coregraf şi dansator. El este absolvent al New Zealand School of Dance, studiind balet clasic, şi este licenţiat în dans contemporan la Unitec University of Technology din Noua Zeelandă. O componentă la fel de semnificativă a educaţiei sale în dans a fost participarea la programele SMASH Berlin în 2013 şi 2014 cu Peter Pleyer şi Maria F. Scaroni, printre alţii. Recent, Oliver a performat în “Constructing Ruins: The Tourist” la Working Title Festival din Bruxelles. În prezent, el continuă să lucreze cu Julian Weber în ”All Inclusive”, iar spre sfârşitul acestui an va începe un nou proiect cu coregraful Peter Pleyer în Polonia. În acest moment, Oliver regizează şi performează într-un film de dans intitulat “Stil! Looking Good”. Oliver locuieşte în Berlin.

Coregraf: Joshua Rutter
Performeri: Joshua Rutter & Oliver Connew

Sari la conținut