fbpx

Daughters of Lust

  • Dans & performance
  • În cadrul Festivalului News from Polska #3

45 min.

31.03.2017

vineri

19:30

la sala CNDB „Stere Popescu”

Info

Diferite stări ale mulțimilor sociale în cadrul subculturilor, aduse la nivel individual. Dans hardcore fără zona de pogo. Narațiunea istorică răsturnată și cronologia pierdută, care generează surplus înafara timpului și spațiului. Un tip de alienare în dans, ce extrage expresia ca răspuns la actul trăirii. Tehnici de subversie. Întrerupere și conflict de interese prin proximitatea corpurilor, care devin atașament. Izolarea propriilor ritualuri și chestionarea a ceea ce poate exista înafara unor coduri specifice de apartenență. Relația intensă dintre noi doi, schimbând roluri și dinamici de putere, între chin și exaltare. Domesticul înnecându-se în mistic. Act al vorbirii ca act al facerii și transformării în act al refuzului.

BIO

Zuzanna Ratajczyk (n. Varșovia, 1989) activează în Berlin. Lucrează în domeniile coregrafiei și performance-ului extins, după ce a studiat „Dans, context și coregrafie” la HZT/Udk din Berlin și dans contemporan la ABPU din Linz. Lucrarea ei recentă, „Daughters of Lust”, a fost prezentată la Veem House for Performance din Amsterdam și la spațiul de proiecte KEM din Varșovia. Lucrările precedente, „Afternoon” și „Pureness”, au fost prezentate în mai multe spații din Berlin, Varșovia și Paris, printre care Import Projects Gallery, Yvonne Lambert Gallery, Flutgraben, Studio Theatre, Uferstudios, Le Theatre du Fil de l’Eau. Susține workshopuri bazate pe practica de mișcare și cercetarea ei artistică, inspirate de proiectele în care e implicată. Acestea au avut loc la Performing Arts Forum din St. Erme (Franța), precum și la Uferstudios din Berlin și la Paris, în cursul festivalului Camping de la CND. În prezent co-curatoriază „Plural Melts”, o serie intermitentă de evenimente găzduită de Yvonne Lambert, Berlin.

Eoghan Ryan (n. Dublin, 1987) activează în Londra și Berlin. Lucrează cu imagini în mișcare, instalații, text și performance. În 2015, a colaborat în spectacole prezentate la Irish Museum of Modern Art, NewShelterPlan din Copenhaga, Ellis King din Dublin și Kim? Contemporary din Riga, printre altele. A fost premiat în cadrul ediției inaugurale a Critical Forum de la Plastik Moving Image Festival alături de LUX, TBGS și IFI. Printre proiectele recente se numără o expoziție solo la Rowing (Londra) și Outpost Open Film Selected by Ed Atkins și performance-uri la Chisenhale Dance și galeria Cubitt din Londra. În prezent co-curatoriază „Plural Melts”, o serie intermitentă de evenimente găzduită de Yvonne Lambert, Berlin.

Concept: Zuzanna Ratajczyk
Performance: Zuzanna Ratajczyk și Eoghan Ryan

Mențiuni speciale

Spectacol în limba engleză, cu subtitrare în limba română

Sari la conținut