fbpx

Dance a playful body

  • Dans & performance
  • +16

35 min.

26.10.2010

marți

19:00

CNDB, clădirea TNB, sala Studio 2

Info

Dance a playful body nu este un spectacol de dans
Dance a playful body este un spectacol despre un corp ce se expune
Dance a playful body este un spectacol despre un corp cameleon
Dance a playful body nu este un spectacol frumos
Dance a playful body este un spectacol curajos
Dance a playful body este un spectacol intim

Dance a playful body este o piesă experiment pentru noi și o piesă experiență pentru public, un performance ce scapă printre degete, despre care ai senzația că poţi spune ceva, că ai prins ideea, dar în următoarea fracţiune de secundă se schimbă, devine altceva, ce poate fi doar intuit dar nu descris. Istvan îşi creează şi îşi distruge prezenţa, de la o secundă la alta fără aviz. Nu ţine la aparenţe, nu împlineşte aşteptări, nu se supune convenţiilor. Corpul său creşte primar sau se codifică social, de la o etapă la alta, obligînd spectatorul să-l însoţească pe întreg parcursul său.”
Andreea Novac

Dance a playful body susține ideea unui corp ”pe care se succed perpetuu situații asumate contextual, alternative ale unei deveniri însușite cu mijloace performative.”
Gina Serbanescu – Corpul ca “idee-cameleon” in Teatrul Azi, nr. 1-2/2009

”Spectacolul Dance a playful body, Istvan Teglas – performer, Andreea Novac – direcție artistică, m-a schimonosit. Nu-i de ici, de colo, să fii martorul unui singur om, într-o liniște care cu fiecare secundă devine din ce în ce mai agresivă, un om care încearcă să urce pe un perete, care se contorsionează, urlă, schițează sinuciderea prin expectorarea intimității, a vomei, se dezbracă, fumează o țigară. E greu să iți revii după un astfel de spectacol, de unde să îl iei și să te iei, care e firul narativ, lipsesc replicile, conflictul și narațiunea sunt doar fragmentar-vizuale.”
The chronicle – Un manual in 35 de minute de folosire a trupului pentru a te dezbara de el

Andreea Novac s-a născut în 1981. A studiat Psihologia la Universitatea Bucureşti, iar în 2008 a absolvit UNATC, secţia Coregrafie. Creează, începând cu 2005 piesele Aici totul e diferit, B-26-Dans, Corp şi anti – Corp, Aici, acum, Dance a playful body, Pretend we make you happy, Despre tandrete. Piesele sale au fost prezentate pe scene din ţară şi în străinatate. Beneficiază de burse şi rezidenţe în Italia, Estonia, Marea Britanie, Olanda, Ungaria, Luxemburg, Irlanda, burse pentru cercetare asupra mişcării în Italia şi Germania şi este o obisnuita a festivalului Impulstanz Viena. Creează coregrafie pentru teatru şi film.

Coregrafia: Andreea Novac

Cu
Istvan Teglas

Producţia
Centrul de Cultură George Apostu, Bacău prin Swiss Cultural Programme România

Cu sprijinul
Centrului Naţional al Dansului Bucureşti

Presa

Vedeti la CNDB ce poate corpul sa faca / SUPLIMENTUL DE CULTURĂ
Link 1

Mentiuni speciale

Spectacolul conţine nuditate.

Sari la conținut