fbpx

CNDB găzduiește Solipsis 9

  • Laborator de dans, poezie, performance

3-7 mai 2017

03.05.2017

miercuri

16:00

la sala CNDB „Stere Popescu”

Info

Laborator de dans, poezie și performance.
Adresat atât profesioniștilor cât și iubitorilor de dans și poezie.

Întâlnirea cu misterul și norii de pace.

Scopul cercetării noastre este întâlnirea cu partea necunoscută din noi, cu teritoriul misterulului, care dezvăluie un mod unic și natural de a exista în această lume interioară a dansului. Înainte să pășim cu atenția și cu corpul nostru în mișcare, dans sau concepții sistematice, înainte să ne concentrăm pe cerință și înainte să decidem să ne orientăm spre rezultat, vom descoperi existența unui spațiu special, al misterului, al “ pașilor nefăcuți”.

Intrând în această stare se creează o unitate cu sinele nostru, devenim ceea ce eram deja. Intrând în această explorare simțim infinitatea posibilităților, dincolo de ego-urile noastre și dăm voie normalului să continue să existe ca parte vie a misterului. Abordând această manieră spațiul capătă integritate, devine jucăus și poetic.

Noi existăm într-un spațiu al poeziei stabile, într-o lume a formelor concrete, a energiilor statice și a răspunsurilor prestabilite din obiceiuri și tipare. Această întâlnire cu misterul deschide un spațiu al poeziilor dinamice, unde totul este ambiguu, tot ce cunoaștem este reîmprospătat, redenumit și redeschis. În procesul nostru de lucru vom apela la principii preluate din Butoh si Contact Improvisation.

Rezultatul acestui laborator va fi conturarea unor partituri de mișcare abstracte, irecognoscibile, dar care in același timp vor fi povești poetice, personale și care se vor naște din întâlnirea cu misterul. Cu ajutorul acestei partituri vom crea un performance . Fiecare mișcare este un preludiu la sine, un vis al inimii, o poveste profetica spusă în pași de dans.

Pe baza unei formule stricte, și anume o imagine născută dintr-o poezie aleasă de fiecare participant, vom crea material coregrafic. Procesul constă în explorare creativă care are ca punct de pornire interiorul nostru.


Când?
Miercuri, 3 mai – 16.00 – 21.00
Joi, 4 mai – 16.00 – 21.00
Vineri, 5 mai – 16.00 – 21.00
Sâmbătă, 6 mai – 18.00 – 22.00
Duminică, 7 mai – 16.00 – 21.00


Contribuție: 
Participarea la laborator se face în urma achitării sumei de 220 Ron pentru cei care se înscriu până la data de 1 mai sau 250 de ron pt cei care se înscriu după 1 mai.

Înscrieri, întrebări, sugestii:

0745289064
Simona Baciu

BIO
Sasha Dodo este coregraf, dansator, regizor și poet, iar în ultimii șapte ani a organizat mai mult de douăzeci de festivaluri și o mulțime de proiecte care cerceteazã teme precum dezvoltarea creativității și autocunoașterea prin dans și prin alte direcții artistice.

Câteva dintre Festivalurile organizate de el sunt:” Festivalul Laborator Art Continuum” dedicat creării de clipuri video scurte, poezie, dans și performance, în Rusia; “Solipsis”, laborator internațional pentru improvizație de dans și performance-uri, Bulgaria; “CICO” Colegiul Internațional de Contact Improvisation și de performance, Ucraina, la care au participat profesori specializati din toată lumea. 

În paralel cu activitatea de organizare, este profesor de Contact Improvisation și ține în mod regulat ateliere și laboratoare în mare parte pe teritoriul Ucrainei și Rusiei și de asemenea participă la festivaluri internaționale de dans contemporan, performance și Contact Improvisation. 

Sasha Dodo studiază în interiorul laboratoarelor sale un mediu al improvizației, unde experimentul și cercetarea sunt infinite, unde materialului coregrafic i se oferă un context complex și abstract. Creațiile sale au un iz poetic, fascinante pentru public și interpreți. În interiorul spectacolelor create de el, abordează subiecte din zona filosofică, iar cercetarea fizică pe care el o propune în interiorul acestora, are la bază întrebări și problematici existențiale care îl sensibilizează și îl invită la meditație atât pe spectator cât și pe performeri. 

El crede că orice corp, dar mai ales orice suflet este un univers infinit de posibilități în care arta există de la sine. Această credință l-a adus aproape de mulți profesori, dansatori și performeri alături de care a colaborat de-alungul timpului. Este pasionat de muzică, literatură, poezie și cinematografie . 

Acum lucrează la crearea unui teatru experimental, călătorește în Europa la evenimente focusate pe artă, iar orasul Bucuresti face parte din cele trei orașe pe care le va vizita în România in cadrul turneului sau international cu Laboratorul Solipsis.

Cu
Sasha Dodo

Sari la conținut