fbpx

A Horse Opera

  • Dans & performance

01.06.2010

marți

20:00

Premieră

CNDB, clădirea TNB, Sala Rondă

Info

În general, spațiul performativ este identificat cu un spațiu artificial, construit pentru a permite instalarea unei realități alternative. Încercăm să îl folosim creând posibilitatea ca naturalul să domine artificialul, ca prezența a ceva ce nu poate fi construit să condiționeze acțiunile. Construcția trebuie să țină cont de ceea ce există deja acolo. De asemenea, de multe ori construcție înseamnă distrugere, deconstrucție, în sensul în care a structura înseamnă a destructura ceva ce este deja structurat. Agresiunea în distrugere/destructurare pare să se transforme din posibil impuls natural în proces sistematic, să se confunde cu dorința de a însemna.

Alexandra Pirici (cunoscută pe scena dansului) și Dennis Deter (dansator și dramaturg din Berlin) crează posibilitatea ca naturalul să domine artificialitatea spațiului performativ, introducând prezența a ceva ce nu poate fi construit, care să condiționeze acțiunea. Acțiunile performerilor în spațiu trebuie să țină cont de ceea ce se află deja acolo. Piesa oferă spectatorilor o experiență mai rar încercată într-un spațiu convențional.

Coregrafia: Alexandra Pirici și Dennis Deter
Scenografia: Andrei Dinu

Cu
Dragoș, Alexandra Pirici, Dennis Deter, Andrei Dinu

Producția
Centrul Național al Dansului București

Co-producția
Artblau Tanzwerkstatt

Parteneri media
Mediafax, 24 Fun, Liternet, Veioza arte, Port.ro, Suplimentul de Cultura, Onlinegallery.ro, Thechronicle.ro, Bucuresti.tonight.eu, Metropotam.ro, WebPr.ro, Modernism.ro, HipMag.ro, ARTBoom.ro, ArtClue

Presa

O EXPERIENȚĂ INEDITĂ «A HORSE OPERA»! / Modernism.ro
Cosmin Năsui
Link

A HORSE OPERA – PREMIERĂ LA CNDB / Modernism.ro
Maria Alexandrescu
Link

30.05.2010

duminică

20:00

duminică

20:00

A Horse Opera

Coregrafia: Alexandra Pirici și Dennis Deter

A Horse Opera
Sari la conținut