„School of Disobedience” este o școală nomadă, experimentală și non-formală de performance și club de lupte în același timp, bazată pe întrebări, critici, proteste, rezistențe și sfidări. Compus din clase tematice, programul introduce conceptele de opresiune, dominație, exploatare, marginalizare, neputință și violență dintr-o perspectivă feministă critică. Școala este gratuită și deschisă pentru toate femeile, independent de vârstă, naționalitate, experiență profesională sau educațională. După ultima clasă, participanții își prezintă lucrările în cadrul expozițiilor în spațiu public în aer liber.
Spring Trimester 2021 este compus din 3 cursuri online și 6 cursuri live.
LINK de înregistrare la „School of Disobedience”.
Nu este obligatoriu să urmați toate cursurile, participanții se pot înscrie independent pentru fiecare dintre ele.
Cursuri online
CURS 1: “Performance Art: An introduction”
20 Februarie: 10-13h
Link-ul Zoom vă va fi trimis prin e-mail după înregistrarea dvs.
CURS 2: “Performance Art: An introduction”
27 Februarie: 10-13h
Link-ul Zoom vă va fi trimis prin e-mail după înregistrarea dvs.
CURS 3: “Performance Art: An introduction”
6 Martie: 10-13h
Link-ul Zoom vă va fi trimis prin e-mail după înregistrarea dvs.
Cursuri live
CURS 4-5: “Who is the boss?”
20 Martie: 14-20h
21 Martie: 10-15h
+ Prezentări finale în aer liber (opțional)
CURS 6-7: “UTOPIA/DYSTOPIA”
27 Martie: 14-20h
28 Martie: 10-15h
+ Prezentări finale în aer liber (opțional)
CURS 8-9: “The Sacred Ritual”
22 Mai: 14-20:00h
23 Mai: 10-15:00h
+ Prezentări finale în aer liber (opțional)
În timpul orelor, activitățile vor implica
Spectacol, dans, actorie, teatru de păpuși, narațiune și compunere prin improvizație structurată și mișcare; discuții, proiecții și lecturi din texte ale scriitorilor, teoreticienilor, artiștilor; cercetarea mișcării; dezvoltarea de partituri pentru coregrafii solo și de grup; scrierea creativă în diferite forme (poezie, manifest, benzi desenate, jurnal …) realizarea de exerciții și sarcini creative în diferite medii (desen, durere, colaj, video, fotografie, artă de instalare, artă multimedia …), căutare prin povestiri, narațiuni personale, istorice materiale, de arhivă și diverse resurse audiovizuale.
Descrierea cursurilor
La începutul fiecărei clase, prin analiza comună a exemplelor istorice și contemporane, elevii vor aborda diferite discursuri legate de subiect. Bazându-se pe aceste discuții, precum și pe lecturi selectate, exerciții creative și sarcini, elevii vor fi îndrumați să exploreze diverse abordări și să elaboreze spectacole tematice, texte, imagini și obiecte. Odată cu îmbrățișarea mai multor medii, studenții vor fi invitați să conteste convențiile artistice și canoanele tradiționale, să propună noi forme și estetici, soluții alternative și experimentale pentru a sfida normele și pentru a exprima critic preocupări structurale și ideologice.
Descrierea metodologiei cursului
„Dezvățarea bazată pe artă” și, mai pe larg, educația artistică concepută ca o practică critică, este o abordare interdisciplinară care folosește abilitățile, procesele și experiențele artistice ca instrumente pentru a lua parte activă la discursul social și politic privind abilitarea și drepturile femeilor și pentru a spori emanciparea lor prin intermediul educației și al artei. Scopul „dezvățării bazate pe artă” este de a crea experiențe de învățare captivante prin lecturi, discuții, exerciții creative în diferite forme artistice (arte vizuale, artele spectacolului, scriere creativă …), astfel încât femeile să câștige noi perspective de gândire critică și încredere. În timpul orelor de curs, participanții au posibilitatea de a experimenta într-o zonă sigură, fără judecată, în care se pot exprima cu sinceritate în timp ce primesc sprijinul, cunoștințele și instrumentele pentru a-și dezvolta încrederea și a-și consolida caracterul personal performativ.
Prezentare publică finală
După ultima clasă, participanții își vor prezenta lucrările în cadrul unei serii de spectacole în aer liber cu acces gratuit (spectacole, expoziții, ceremonii, ritualuri …).
Sursă: https://www.schoolofdisobedience.org/
Pentru mai multe oportunități click aici.