fbpx

Sizzling Semiconductors – BIDFF #9

Workshop de sunet electronic
Susținut de: Ioana Vreme Moser

8, 9 septembrie

09.09.2023

sâmbătă

15:00

Sala CNDB „Stere Popescu” (Mărășești 80-82)

Info

Artista română, stabilită la Berlin, Ioana Vreme Moser invită performeri, muzicieni, artiști vizuali, precum și alte persoane care vor să experimenteze un nou mod de a crea sunet la un workshop intensiv de două zile, care se va finaliza cu o prezentare publică pe data de 9 septembrie, ora 19:00, la Centrul Național al Dansului București. 

“Sizzling Semiconductors” începe cu un sunet strident în momentul precis al atingerii unui mineral radiosensibil. Atelierul propune construirea de la zero a unor instrumente oscilante, pentru a investiga istoria complexă a componentelor electronice, a mineralelor semiconductoare, a prezenței lor în dispozitive electronice și a declinului lor ecologic.

Urmărind traseul cristalelor de galenă din antichitate până la revoluția industrială, vom observa cum aceste cristale au permis primele rețele de comunicații datorită capacităților lor de demodulare și cum dispozitivele noastre electronice din prezent au devenit atât de dependente de metale rare. Vom arunca o privire asupra cultelor de radio cu cristale, a activităților amatoare, și a războaielor informaționale purtate prin unde, transmise și recepționate prin intermediul pietrelor.

Participanții vor dobândi cunoștințe atât în aspecte tehnice, cât și istorice ale electronicii, pentru a înțelege metodele de consolidare a rețelelor de comunicare din resturi. Vor fi ghidați să construiască, să îndoaie, să forjeze, să lipească și să reinventeze circuite electronice. 

Workshopul Implică o muncă manuală intensă. Experiența anterioară în domeniul electronicii este binevenită, dar nu este necesară. Prin înscrierea la workshop, participanții își iau angajamentul de a face parte din prezentarea publică din data de 9 septembrie. 

Biografie

Ioana Vreme Moser este o artistă care lucrează cu electronică hardware, cercetare speculativă și experimente tactile.

În practica sa, folosește procese electronice brute pentru a obține diferite texturi ale sunetului. Artista plasează componente electronice și semnale de control în diferite situații de interacțiune cu propriul corp, materiale organice, obiecte pierdute și găsite, precum și stimuli din mediul înconjurător. Din aceste coliziuni, apar sunete sintetizate care poartă narațiuni și observații personale despre istoria electronicii, lanțurile de producție ale acesteia, terenurile virane și încurcăturile din lumea naturală.

A susținut spectacole și a expus la Galeria Națională din Danemarca (DK), Fonderie Darling (CA), Academia de Arte Berlin (DE); Manifesta 14 (XK); SFX – Sound Effects Seoul (KR), Ars Electronica (AT), Galeria Bunkier Sztuki Krakow (PL); Festivalul Simultan (RO); Eigen+Art Lab – Transmediale, Berlin (DE).

Cu sprijinul
Goethe Institut

Înscriere
Taxă de participare: 200 RON
Număr maxim de participanți: 15 persoane
Pentru participarea la workshop vă rugăm să trimiteți un email la adresa , cu subiectul “Workshop Ioana Vreme Moser”, în care să menționați numele vostru complet, numărul de telefon și ocupația. 
Taxa se va achita după confirmarea locului de către echipa festivalului, prin virament bancar.

Bucharest International Dance Film Festival este organizat de Asociația Tangaj Collective.

„Bucharest International Dance Film Festival, Ediția a IX-a” este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național – AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării

„Bucharest International Dance Film Festival, ediția a IX-a” este un proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București acasă 2023. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.

Festivalul este susținut de Conceptual Lab by Theo Nissim, Goethe Institut, Flanders State of the Art și sponsorizat de Mariage D’Or, Five Continents și Jarre by Alouette. 

Partenerii proiectului: Institutul Francez (Cinema Elvire Popesco), CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București (Grădina cu Filme – Cinema and More), Asociația Spațiul de Artă Contemporană (/SAC@Malmaison), Centrul Național al Dansului București, Linotip – Centru Independent Coregrafic, Asociația ADO – Artă pentru Drepturile Omului (Centrul Vârsta4), Centrul Rezidențial pentru persoane vârstnice “Amalia și Șef Rabin Dr. Moses Rosen”.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Ziarul Metropolis, Happ.ro, Scena9, Radio România Cultural, Zile și Nopți, Cinemap, MovieNews.ro.

08.09.2023

vineri

10:00

vineri

10:00

Sizzling Semiconductors - BIDFF #9

Workshop de sunet electronic
Susținut de: Ioana Vreme Moser

Sizzling Semiconductors - BIDFF #9
Sari la conținut