Performing ParkinsOn Dance
- Spectacol participativ
- Intrare liberă pe bază de înscriere
aprox. 60 – 75 min.
Info
Performing ParkinsOn Dance adresează întrebări precum: Cum este să-ți trăiești viața cu cu boala Parkinson? Ce înseamnă faza ”on” și ”off”? Cum se împletesc medicina, psihologia și dansul pentru a crește calitatea vieții persoanelor cu Parkinson și ce oportunități de autodescoperire oferă această condiție?
Cu aceste întrebări am pornit într-o explorare artistică a dansului cu și pentru Parkinson. Vă invităm să împărtășim roadele acestei cercetări și beneficiile dans-terapiei dansând împreună.
Concept și direcție artistică: Irina Marinescu
Coregrafie: în colaborare cu Loredana Larionescu și Paolo Profeti, cu participarea beneficiarilor atelierelor de dans și a publicului
Scenografie: Silvia Niculae
Asistentă scenografie: Sara Șofron
Light design: CNDB & Nicole Ivan
Muzică: Paolo Profeti, Repertoriu Național & internațional,
Video work & edit și colaborare compoziție: Tudor C. Popa
Mulțumiri: Beneficiarilor din cadrul atelierelor ParkinsOn Dance, medic Bianca Nițu, medic Andreea Mitulescu, medic Greta Radu, Cătălin Munteanu, Crina Popescu
Înscrieri
Participarea se face prin rezervarea pe formularul disponibil AICI, în limita a 30 de locuri.
Proiectul este produs de Profeti Art SRL, comunicat prin Asociația Entuziart – Art Terapie.
Performing ParkinsOn Dance este un proiect cultural inițiat de medic neurolog Bianca Nițu, coregrafa Irina Marinescu și psihoterapeuta Loredana Larionescu. Anul acesta au fost susținute ateliere de dans terapie pentru persoanele cu Parkinson la București și Azuga, cu susținerea Centrului Național al Dansului București și a Spitalului de Traumatologie și Ortopedie Azuga.
Parteneri
Centrul Național al Dansului București, Clinica Neuristica, Spitalul de Ortopedie și Traumatologie Azuga, Asociația Entuziart, Asociația Developing Art, Asociația ”Mai puternici decât boala Parkinson”, Asociația Română de Psihoterapie prin Dans și Mișcare.
Parteneri media
Radio România Cultural, IQads, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, Spotmedia, LIFE.ro, Bookhub, Revista Golan, Iscoada, Semne Bune, Happ.ro, Gonext, PRwave, Iqool, Munteanu.
Co-finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.