fbpx

No Virtuosity Here

  • Intrare liberă pe bază de înscriere

Info

Cursanții din Academia de Dans și Performance, Programul pentru Dansatori – formarea pe care ai tot urmărit-o în aceste luni – mai au vreo două luni până la absolvire.

Dar până atunci, Academia iese la scenă cu No Virtuosity Here, un performance cu solo-uri coordonat de regizoarea Ioana Păun.

No Virtuosity Here

Acțiune. Instinct. Cuvinte. Imagini personale.
Le-am adunat într-o serie de 6 ateliere în care artiștii explorează cum să se joace cu violența, greșelile, rezistența, patosul și cu ei înșiși.
Ce a ieșit de-aici dorim să împărtășim cu alți artiști și cu publicul.
Scrisoarea de despărțire a lui Tupac către Madonna, o listă de președinți bărbați, cupa menstruală, hiperventilație, fălci încleștate, o baladă bulgărească, epuizarea de lamentații, „You don’t want to stop this war between us”, excitare. Iată ce suntem acum și iată ce vom interpreta.
Arsenalul de artă pe care îl ținem în noi se poate dezlănțui și despre asta dorim să discutăm cu colegii noștri după prezentare.

– Ioana Păun

Cu: Anca Stoica, Sergiu Diță, George Pleșca, Cabiria Morgenstern, Nelly Georgieva, Alexandra Vieru, Mariana Gavriciuc,

Înscrieri
Accesați linkul disponibil AICI.

Biografii

Ioana Păun
Regizoare de teatru și artist de performance care lucrează și cercetează la nivel internațional, Ioana Păun a absolvit Universitatea Goldsmiths din Londra și a UNATC București. Lucrările ei explorează modul în care oamenii se comportă în circumstanțe politice, economice și de sănătate feroce. Atrasă în mod special de poveștile despre situații aberante, destabilizare, paradox, dileme morale, creațiile ei conțin întotdeauna narațiuni, într-un fel sau altul.
Spectacolele și ideile ei au primit sprijin din partea unor instituții de artă performativă contemporană precum le phénix | scène nationale Valenciennes, Theatre Royal Stratford East, Europalia, MuseumsQuartier Viena, Kunstraum Lakeside, CEC ArtsLink, Teatro Luna Chicago, Teatrul Național Iași, Teatrul Ashtar din Palestina, Teatrul Mic, Schauspielhaus Wien, Teatrul Schaubühne, Muzeul pentru artele secolului XXI MAXXI Roma, British Council, Centrul Onassio din Atena, MNAC București.
Eforturile Ioanei de a-i sprijini pe ceilalți au culminat în 2017, când a fondat Programul de Performance la Muzeul Național de Artă Contemporană din București, producând lucrările a peste 30 de artiști de performance emergenți, majoritatea din România, dar și din Suedia, Bulgaria, Maroc și Polonia. Din 2021 colaborează cu Universitatea Stanford și Bard College din SUA într-o cercetare extinsă despre prezența social media a artiștilor marginali.

Academia de dans și Performance
Selectați în urma unui apel deschis finalizat cu probe de casting online și fizice, cei 12 tineri artiști din Academie au intrat într-un incubator de formare în dans și performance început în octombrie 2022. În ultimele 6 luni, cursanții au avut ateliere cu coregrafi și pedagogi de reputație internațională – Opera din Paris, Opera din Lyon, Comedia Franceză, Tanzfabrik Berlin, Batsheva Dance Company, ImPulsTanz Viena, Broadway etc.
Parte din SEEDS, un proiect mai amplu de cooperare regională în dans între CNDB, Brain Store Project Foundation (Sofia) și Stanica – Service for Contemporary Dance (Belgrad), training-ul continuu pe care l-a presupus Academia se va finaliza cu o creație de grup prezentată la absolvirea din iunie, dar și cu producții internaționale care vor circula în festivalurile europene de profil. 

Sari la conținut