fbpx

UR.BASM: Clase DROP IN: vii, dansezi și nu mai pleci!

Cu Simona Deaconescu, Mădălina Dan, Andreea Belu, Mădălina Dan, Isabela Iorga
  • Atelier

Vineri, 2 decembrie 2016, 12:00 – 18:00

© Alina Ușurelu

Info

5 ședințe susținute de 5 coregrafi, fiecare cu propriul concept despre mișcare.

La DROP IN nu este nevoie de o înscriere prealabilă, trebuie doar să veniți cu 15 minute înainte de începerea fiecărei ore.

Program:

12.00 Simona Deaconescu

13.00 Mădălina Dan

14.15 Andreea Belu

15.15 Mădălina Dan

16.30 Isabela Iorga

Simona Deaconescu:

Cursul se bazează pe un mix de metode și tehnici de (re)descoperire a eficienței corpului în mișcare, a fluidității organice, prin jocuri de ritm și dinamică, dezvoltarea expresivității corporale și a creativității individuale și colective. 

Carmen Coțofană: 

„Untitled” / Un  drop in în care vom construi spaţiul interior şi exterior explorând imaginaţia, stimulând creativitatea şi învăţând să privim mişcarea ca pe un motor de cunoaştere.

Andreea Belu:

Andreea propune să folosim cele 60 de minute pentru tranziţia mentală şi fizică dintre “a urma” și “ a decide”. Testăm parcursul corpului de la exersarea unei suite de mișcări prestabilite până la prorpiul dans. Urmăm mişcările date, exersând memoria cinetică; apoi luăm decizii corporale în exerciţii de improvizaţie.

Mădălina Dan:

Release emotion through motion

„Afect si manifestarea lui in corp: explorare prin voce si mimica, activitate fizica intensa, placere si empatie kinestezica, contact uman, constientizarea teritoriului fluid si contrastant al emotiilor.” 

Simona Deaconescu a studiat în paralel coregrafie și regie de film, abordarea ei estetică fiind una interdisciplinară, elaborând proiecte în care arta și știința se completează. În 2014 a primit bursa danceWEB, oferită de rețeaua Life Long Burning. Este coregraful colectivului Tangaj Dance, cunoscut pentru spectacolele “0001 | Fabrica de Vise”, “0002 | Birdville”, “0003 | Aftertaste” și filmele de dans “Silent Places” și “Sonder”. Din 2015 Simona este directorul artistic al Bucharest International Dance Film Festival. Spectacolele și atelierele suținute de Simona au fost prezentate în Romania, SUA, Austria, Ungaria și Turcia.

Carmen Coțofană este artist liber profesionist, a studiat tehnici şi principii corporale în cadrul burselor şi workshop-urilor profesioniste, a trecut prin experienţa producţiilor personale, colaborează în proiecte de teatru, şi-a dezvoltat abilităţile de profesor odată cu practica din mediul academic şi continuă să chestioneze fiecare moment al timpului prezent.

Andreea Belu a absolvit Facultatea de Teatru, secția Coregrafie, în cadrul U.N.A.T.C “I.L.Caragiale” Bucureşti și a urmat programul de Master în coregrafie în cadrul aceleiaşi universități. Predă dans contemporan, Contact Improvisation, Pilates şi Yoga de 10 ani. Concepe şi implementează proiecte sociale cu privire la vizibilitatea şi rezolvarea problemelor sociale (discriminarea) prin metode artistice, lucrând ca voluntar în cadrul rețelei internaționale Roots&Routes.

Mădălina Dan este laureată a Premiilor CNDB 2015. Ea a iniţiat şi produs o multitudine de spectacole, dezbateri şi ateliere de dans. O prezenţă constantă pe scena de dans din România şi unul dintre artiştii cei mai importanţi ai unei noi generaţii de dansatori şi coregrafi, artista a fost premiată pentru contribuţia sa în dans şi performance prin ateliere, laboratoare de creaţie şi proiecte de mentorat.

Isabela Iorga a absolvit liceul de arte plastice N. Tonitza și UNArte București +masterul în pictură în cadrul aceleiași universități. În ultimii șapte ani a studiat tai chi, qi gong, yoga, budismul în tradiția theravada și religia ortodoxa. Yoga împreuna cu Isabela înseamnă atenția pe respirație și în interiorul corpului, atât în mișcare cât și în pauzele dintre asane. Prin acest tip de atenție și prin coordonarea mișcării cu respirația meditația se întâmplă de la sine.
Integrare/centrare/echilibru.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Cursurile DROP IN sunt adresate atât adulților, cât și adolescenților.

Sari la conținut