UnderBody
- Atelier
Joi, 16 noiembrie 2017, 19:00 – 21:00
Vineri, 17 noiembrie 2017, 19:00 – 21:00
Sâmbătă, 18 noiembrie 2017, 19:00 – 21:00
Info
Atelierul de dans contemporan „UnderBody” explorează relația corpului cu solul. Datorită gravitației, corpul nostru se află în permanență în relație cu solul, indiferent dacă se află în contact cu acesta sau nu. “Floorworking” reprezintă utilizarea tuturor resurselor pe care le deținem pentru a întreprinde acțiuni în relație cu solul.
Vom descompune mișcarea de la poziția verticală către sol prin schimbarea nivelurilor. Vom analiza împreună posibilitățile pe care le are corpul uman și vom descoperi noi puncte de contact.
Vom oscila între starea de echilibru și cea de dezechilibru prin schimbarea de greutate, prin mișcări de suspensie sau schimbarea bruscă a nivelului și a direcției mișcării.
Vom căuta modalități de deplasare în spațiu prin acțiuni de rostogolire, alunecare, împingere și tragere.
Temele pe care le vom aborda vor fi structurate în fraze de mișcare pentru a oferi cursantului o mai bună înțelegere asupra fluxului de energie care ne conduce în contactul cu solul. De asemenea, căutând să înțeleg și să învăț de la cei cu care lucrez, vom lucra împreună pe teme de improvizație, atât individuale, cât și colective.
Le recomand cursanților să aibă pantaloni lungi și o bluză care să acopere umerii.
Daniel Alexandru Dragomir este coregraf și performer. Este licențiat în Artele spectacolului – Coregrafie la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L.Caragiale” din București.
Ca performer colaborează cu Andreea Novac, Vanda Ștefănescu, Mariana Gavriciuc, Massimo Gerardi, Teatrul de Musical și Operetă “Ion Dacian”. A participat la ateliere și workshopuri conduse de Cezara Blioju, Valentina de Piante, Judith State, Ohad Naharin, Rob Hayden, Marta Ladnazki, Eva Sanchez Martz, Simona Deaconescu, Vlad Merariu, Gigi Căciuleanu, Ana Maria Lucaciu.
Conduce grupul independent Contemporary Creative Dreamers, grup cu care în anul 2015 a câștigat o invitație de a compune un spectacol cu Teatrul de Balet Sibiu în cadrul „Alt Concurs Național de Coregrafie”. Onorând invitația celor de la Teatrul de Balet Sibiu, a compus în anul 2016 împreună cu aceștia lucrarea „Nu mai sunt eu”, un concept inspirat de lucrările lui Constantin Brâncuși. În anul 2017 revine la Sibiu pentru un al doilea spectacol intitulat „Când întunericul devine lumină”.
Taxă participare:
120 lei / preț întreg
80 lei / preț redus elevi & studenți
Înscrierile se fac la adresa
Taxa poate fi achitată pe site-ul www.kompostor.ro sau la sală, înainte de începerea cursului.