”The heat was hot and the ground was dry” – tranzit.ro
- Intersecții
- Intrare liberă
- În cadrul proiectului Dansuri de curte
4 ore

Info
Eveniment propus de tranzit.ro, în cadrul proiectului „Dansuri de curte”, organizat de Centrul Național al Dansului București (CNDB).
Predicțiile climatice spun că în următorii 30 de ani sudul României va deveni o stepă aridă. Există o variantă optimistă, în care autoritățile vor investi masiv în re-crearea unor perdele forestiere pentru a stopa acest fenomen. Însă în zilele de vară în care vântul deșertic bate peste București, acest scenariu pare o utopie. O altă variantă este cea care vom încerca să ne adaptăm noilor condiții, împreună cu puținele specii care vor mai supraviețui pe lângă noi.
Artiștii Anca Benera și Arnold Estefan au realizat o cercetare în Sahara României (sudul Olteniei), de unde au colectat grăunțe de polen, acestea reprezentând un indicator climatic, o arhivă organică care păstrează peste vreme urmele vegetației dintr-o anumită zonă. Pentru cât timp va mai exista vegetație pe nisipurile din Oltenia și cum se va adapta aceasta?
Cei doi artiști vor face o prezentare despre cercetarea lor și vor purta un dialog cu Prof.dr. Florin Stănică, prorector la Universitatea de Științe Agronomice şi Medicină Veterinară din București, care, pe lângă competențele în tehnologiile moderne de cultură a pomilor și arbuștilor fructiferi, este specializat în introducerea și testarea în România a unui mare număr de specii pomicole noi: kiwi, banana nordului, curmalul chinezesc, kaki, smochin, goji, etc.
Întâlnirea organizată la CNDB propune o reflecție asupra unui viitor deșertic care este deja aici. Împreună cu invitații vom discuta despre posibilități, adaptabilitate (a speciilor de plante dar și a corpurilor umane) și cercetarea inter-disciplinară în contextul schimbărilor climatice, ale căror efecte cresc dramatic de la un an la altul.
Acest eveniment face parte din programul tranzit.ro organizat în cadrul Stației Experimentale de Cercetare pentru Artă și Viață.
Titlul evenimentului este împrumutat din cântecul “A Horse with No Name” (1971) al trupei America.
Centrul Național al Dansului București (CNDB) îți propune un spațiu de întâlnire în care diferențele de vârstă, statut social, pregătire, cunoștințe și experiență sunt suspendate, iar dansul devine liantul care își propune să aducă laolaltă oameni foarte diferiți. „Dansuri de curte” este un proiect în care curtea din Bd. Mărășești 80-82 este amenajată pentru a găzdui peste 40 de artiști care îți propun evenimente din zona dansului contemporan și a performance-ului, muzică live, arte vizuale și poezie.
__
Accesul la eveniment este gratuit și se face pe baza ultimelor reglementări privind măsurile de siguranță împotriva SARS-CoV-2. Participanţii trebuie să prezinte actul de identitate şi Certificatul Digital EU COVID-19 (Green Pass), care să conţină: fie dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare cu un vaccin autorizat în România; fie dovada că se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2; fie dovada rezultatului negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore.
Invitați: artiștii Anca Benera, Arnold Estefan și prof.dr. Florin Stănică
Co-finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național (AFCN)
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.