fbpx

Supersomething

  • Dans & performance
  • În cadrul Platforma Dansului Contemporan

50 min.

Info

Motto:
„Hei, salut iubita mea, ce mă bucur că ai sunat….
Mă bucur să îţi aud vocea, mi-era dor de tine.
Uite spectacolul a început, a venit multă lume, toţi se uită la noi în acest moment.
Tu ce faci, cum te mai simţi acolo, eşti bine ?
Mă bucur că eşti aici cu noi în seara asta…
Ai grijă de tine. Te iubesc, pa iubirea mea”
Cosmin Manolescu, în convorbire telefonică cu Gabriela Tudor, în timpul spectacolului „Supersomething”, 4.10.2008

Plecând de la locul important pe care îl ocupă sportul și politica în România, Cosmin Manolescu vă invită la o nouă creație artistică ce continuă seria interogațiilor privind rolul publicului în cadrul spectacolului de dans contemporan. Spectacolul Supersomething a fost realizat în cadrul proiectului Dans.Dialog coordonat de Gabriela Tudor, cu sprijinul financiar al Centrului Naţional al Dansului – Bucureşti, al Fondului Cultural Naţional şi al Institutului Cultural Român – Programul Cantemir. Acesta a fost ultimul proiect la care Gabriela a lucrat cu Cosmin Manolescu în ultima sa perioadă de viață.

Cosmin Manolescu este coregraf și manager cultural. A absolvit Liceul de Coregrafie din București (1988), Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică București (secţia Coregrafie, 1996) şi European Masters’ Degree în Cultural Management (programul Ecumest, 1996). A studiat dansul contemporan cu Christine Bastin, Dominique Bagouet, Christian Trouillas, Karine Saporta, Joseph Nadj în cadrul proiectului La Danse en Voyage, organizat de AFAA și Ministerul Culturii și Uniter, între 1991-1993. Ulterior, a urmat cursuri tehnice și de compoziție coregrafică cu Mark Taylor, Irene Hultman (USA, American Dance Festival 1994), David Zambrano, Ko Murobushi, Emio Greco și Andrew Harwaood (DanceWeb 1999). În 1992, împreună cu Mihai Mihalcea, Florin Fieroiu și Irina Costea, pune bazele grupului Marginalii, în cadrul căruia debutează în calitate de coregraf cu piesa Fragmente din interior. În 1997, împreună cu Gabriela Tudor, fondează Fundaţia Culturală Proiect DCM, care un rol esențial în dezvoltarea dansului contemporan din România. A inițiat și condus diferite proiecte europene de formare profesională și cercetare coregrafică – Movements on the Edge (2001-2002), Terrains Fertiles (2005), Migrant Body (2006-2007). Spectacolele sale au fost prezentate la Centrul Național al Dansului – București, Beirut Street Festival, Central Station – San Diego/New York, Opera Estate Festival Veneto, Roma, Catania, Dublin, Festival de la Nouvelle danse d’Uzes, Bienala de dans de la Lyon, Centrul Wallonie – Bruxelles Paris, Liverpool, Barcelona, Bremen, Amsterdam, Rotterdam, Malmo etc. Cosmin Manolescu a avut un rol important în promovarea și dezvoltarea dansului contemporan în România și în crearea Centrului Naţional al Dansului – Bucureşti.

Conceptul și direcția artistică: Cosmin Manolescu
Coregrafia și interpretarea: Ana Cătălina Gubandru, Mădălina Dan, Paul Cimpoieru, Cosmin Manolescu
Univers sonor: Vlaicu Golcea

Co-producția
Centrul Național al Dansului București, Fundația Gabriela Tudor

Co-finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
și Institutul Cultural Român prin Programul Cantemir

Parteneri
LiterNet, Suplimentul de cultură, Port.ro, Fabri

Parteneri media
Radio Guerilla, TVR, 24-FUN, Hotnews.ro, Zoom, Mediafax.ro

Presa

Ziua II: Băi, efemerule! – Platforma Dansului Contemporan, 2009 / Agenda LiterNet
Link 1

Centrul Naţional al Dansului Bucureşti se ia la trântă cu efemeritatea – Platforma Dansului Contemporan, 2009 / Agenda LiterNet
Link 1

Dansul sfidează efemeritatea / Adevărul
Link 1

Mentiuni speciale

Spectacol dedicat memoriei Gabrielei Tudor.

Știri

Sari la conținut