fbpx

Square of Will in Square of Love // False Hours // Unsorcery

  • Performance
  • Lansare de carte
  • Intrare liberă

120 min.

Info

Lansarea cărților ‘False Hours’ de Adriana Gheorghe,‘Square of Will in Square of Love – Texts, Notes, Drawings by Alina Popa’ (editor Florin Flueras) și ‘Unsorcery’ de Alina Popa și Florin Flueras,
publicate de PUNCH (www.p-u-n-c-h.ro)

“Square of Will in Square of Love” cuprinde o selectie de texte și desene ale Alinei Popa, editată de Florin Flueraș. Majoritatea textelor sunt mai poetice și mai personale decât scrierile Alinei publicate anterior, un amestec inclasificabil de stiluri, subiecte și medii – teorie, poezie, desene, ficțiune, note de jurnal.

„Unsorcery” compune și explorează vrăjitorii care ar putea depăși sau transcede unele realități și subiectivități contemporane. Este un „Artworld” implicat într-o alienare productivă a conceptelor de experiență și a experienței de gândire. „Unsorcery” este un mediu în care Alina Popa și Florin Flueraș au lucrat împreună, fiecare urmându-și propria traiectorie, dezvoltându-și propriile practici, texte și performance-uri în jurul conceptelor: Life Programing, Artworlds, Black Hyperbox, Second Body, Dead Thinking, End Dream.

Florin Flueras va performa scurte fragmente din performance-urile și practicile pe care le-a dezvoltat impreună cu Alina în conexiune cu textele cuprinse în cartea „Unsorcery”.

„Orele false” este o carte, cel mai aproape de un volum de poezie, și o practică performativă, mai aproape de un mod de viață. Joi, 5 decembrie, va fi un performance în falsetto pentru lansarea „cărții orelor”. Diferitele formate (poezie, teorie, performance, viața), registre (vizibilitate, invizibil, prezență, absență, somatic, afect) sau convenții (citit, scris, performare, receptare, interioritate, exterioritate), în marginea cărora se vor situa lucrurile la lansare, vor fi abuzate cu ireverență și gravitate, pentru a da drumul lumii așa cum o știm și pentru a crește potențialul unei noi conștiințe. O iubire nepsihologică.” Cartea continuă o practică performativă de mai mulți ani, care, vara trecută, a luat forma agravantă de curatoriere intuitivă prin programul “Teorie Vie Durațională”, la Salonul de proiecte, reformulată, recent, în platforma „Imagine human” sau curatorierea de oameni (în mai multe spații din București), și reprezintă ultima exagerare a acesteia.

Co-finanțat de
‘Flase Hours’ si ‘Square of Will in Square of Love’ sunt publicate de PUNCH cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național AFCN, Fundației ArtEncounters și Asociației Culturale Solitude Project

Cu sprijinul
Centrul Naţional al Dansului Bucureşti și Suprainfinit Gallery

Sari la conținut