Solo in progress

  • Dans & performance
  • În cadrul Rezidențe, Ateliere, Public (RAP) 2014

50 min.

02.11.2014

duminică

19:30

la sala CNDB „Stere Popescu”

Info

Spectacolul a fost creat de: Cristian Nanculescu (artist), Nicoleta Moise (artist), Oana Mardare (producător rezident) şi Mădălina Dan (mentor) în cadrul programului RAP, spaţiul RAP din Fabrica de Pensule, timp de o lună.
Cristian Nanculescu a venit la RAP/Cluj ca să dezvolte o idee legată de noțiunea de joc. Plecând dinspre general înspre particular a apărut nevoia stringentă de a se juca cu evenimente, întâmplări și referințe autobiografice.
Este un work in progress ce poate fi văzut ca o detașare și o reatașare de sine.
O compoziție retrospectivă a propriei identități, abordată dintr-o perspectivă duală.
O confruntare cu propriile influențe și o prezentare a efectelor acestora.
O analiză și un dialog cu propriul gând critic.
O incursiune în fizicalitatea și calitatea mișcării.
O experiență ambiguă și iresponsabilă.
Un joc al contrastelor cu elemente autobiografice.

Oana Mardare (producător rezident)
Oana Mardare e terminat Actoria la Cluj, în anul 2009. În vara aceluiași an, a participat la programul Atelierele internaționale Eugen Ionescu, Burghausen (Germania), organizate la Școala Athanor Akademie. Aceste ateliere au prilejuit întâlnirea cu noi metode de lucru, printre care și cea a pedagogului francez Jacques-Lecoq și au determinat-o să își continue studiile în Barcelona. Acolo a intrat în contact cu o zona independentă dezvoltată și multiculturală, prin intermediul companiei de teatru 45Tallers (Atelier 45). Reîntoarsă în Cluj din 2013, inițiază proiectul Reactor de creație și experiment, un spațiu de cercetare și exprimare artistică.

Cristian Nanculescu (artist)
Cristian Nanculescu există din 1984 la București și nu numai. Acumulează în perioada copilăriei și adolescenței o vastă experiență pe plan performativ și creativ, potențat fiind de limitările, regulile și interdicțiile ce îi sunt impuse. Începând din 2005 capătă statutul de Cartograf în conformitate cu studiile de licența absolvite la Universitatea din București, mai mult sau mai puțin pe baza propriilor convingeri și continuă să existe, făcând hărți până în 2010, în paralel, implicat fiind, în proiecte de artă performativă. Din 2006 se întâlnește cu Centrul Național al Dansului București, unde participă la primele cursuri de dans contemporan și începe să colaboreze, ca performer și interpret, cu mai mulți coregrafi și regizori pentru diverse creații de performance, dans și teatru-dans, prezentate în diferite teatre și spații de artă din lume, exploatându-și astfel și pasiunea de a fi călător. În 2013 îndrăznește să performeze timp de 4 luni și jumătate în cadrul Bienelei de Artă de la Veneția ca parte a proiectului ‘O Retrospectivă Imaterială a Bienalei de la Veneția’ de Alexandra Pirici și Manuel Pelmuș. In mai 2014 prezintă cu sprijinul CNDB prima sa piesa ‘reCreație Coregrafică Originală’. Acum, printre alte colaborări, continuă să se întâlnească cu el însuși pentru a crea propriile lucrări.

Nicoleta Moise (artist)
Nicoleta Moise (n.1989) trăiește și activează în București, România.
A absolvit în 2013 masteratul din cadrul departamentului Foto-Video la Universitatea Națională de Arte București, iar între 2012-2013 a beneficiat de o bursă la Facultad de Bellas Artes Valencia, Spania. În 2013 obține Start Point Prize, care prezintă cele mai bune lucrări de diplomă ale academiilor de artă din Europa. În 2014 publică la Galeria Posibilă cartea „Nu-mi placea numai marea, dar și muntele!”. A expus până acum în București, Germania, Spania. Austria.

Mădălina Dan (mentor)
Mădălina Dan este dansatoare, performer, coregraf și profesor de dans. A absolvit secția de coregrafie a Universității de Teatru și Film din București și master în dramaturgie la aceeași universitate. Începând din 1998, Mădălina a profesat ca dansatoare a Teatrului de Balet Oleg Danovsky, Constanța. Mai apoi, Mădălina a lucrat ca profesor de dans pentru amatori, ca performer și coregraf asistent, colaborând cu mai mulți artiști. Mădălina Dan a participat la schimburi de dans contemporan în New York si Potsdam și a fost artist invitat la Arizona State University. Lucrările ei au fost prezentate la Sprindance Festival Utrecht, Tanzquartier Wien, Balkan Dance Platform Novi Sad, eXplore Dance Festival Bucharest, Temps d’Images Cluj, SouthBank Center& Chisenhale Dance Space London, Fabrik Potsdam, DTW New York. În 2012 a inițiat, împreună cu Mihaela Dancs, Școala de Vară Azuga, un program anual de educație artistică pentru copii. Începând din aprilie 2014 Mădălina studiază la programul MA SODA în Berlin.
RAP – rezidențe, ateliere, public este un program cultural derulat de Centrul Național al Dansului București în parteneriat cu Asociația Colectiv A, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.