Solo in progress
- Dans & performance
- În cadrul Rezidențe, Ateliere, Public (RAP) 2014
50 min.

Info
Spectacolul a fost creat de: Cristian Nanculescu (artist), Nicoleta Moise (artist), Oana Mardare (producător rezident) şi Mădălina Dan (mentor) în cadrul programului RAP, spaţiul RAP din Fabrica de Pensule, timp de o lună.
Cristian Nanculescu a venit la RAP/Cluj ca să dezvolte o idee legată de noțiunea de joc. Plecând dinspre general înspre particular a apărut nevoia stringentă de a se juca cu evenimente, întâmplări și referințe autobiografice.
Este un work in progress ce poate fi văzut ca o detașare și o reatașare de sine.
O compoziție retrospectivă a propriei identități, abordată dintr-o perspectivă duală.
O confruntare cu propriile influențe și o prezentare a efectelor acestora.
O analiză și un dialog cu propriul gând critic.
O incursiune în fizicalitatea și calitatea mișcării.
O experiență ambiguă și iresponsabilă.
Un joc al contrastelor cu elemente autobiografice.
Oana Mardare a terminat Actoria la Cluj, în 2009. În vara aceluiași an, a participat la programul Atelierele internaționale Eugen Ionescu, Burghausen (Germania), organizate la Școala Athanor Akademie. Aceste ateliere au prilejuit întâlnirea cu noi metode de lucru, printre care și cea a pedagogului francez Jacques-Lecoq și au determinat-o să își continue studiile în Barcelona. Acolo a intrat în contact cu o zona multiculturală independentă, prin intermediul companiei de teatru 45Tallers (Atelier 45). Reîntoarsă în Cluj din 2013, inițiază proiectul Reactor de creație și experiment, un spațiu de cercetare și exprimare artistică.
Cristian Nanculescu există din 1984 la București și nu numai. Acumulează în perioada copilăriei și adolescenței o vastă experiență pe plan performativ și creativ, potențat fiind de limitările, regulile și interdicțiile ce îi sunt impuse. Începând din 2005, capătă statutul de Cartograf în conformitate cu studiile de licență absolvite la Universitatea din București, mai mult sau mai puțin pe baza propriilor convingeri și continuă să existe, făcând hărți până în 2010, în paralel, implicat fiind, în proiecte de artă performativă. Din 2006, se întâlnește cu Centrul Național al Dansului București, unde participă la primele cursuri de dans contemporan și începe să colaboreze, ca performer și interpret, cu mai mulți coregrafi și regizori pentru diverse creații de performance, dans și teatru-dans, prezentate în diferite teatre și spații de artă din lume, exploatându-și astfel și pasiunea de a fi călător. În 2013, îndrăznește să performeze timp de 4 luni și jumătate în cadrul Bienalei de Artă de la Veneția ca parte a proiectului O Retrospectivă Imaterială a Bienalei de la Veneția de Alexandra Pirici și Manuel Pelmuș. In mai 2014, prezintă cu sprijinul CNDB prima sa piesă, reCreație Coregrafică Originală. Acum, printre alte colaborări, continuă să se întâlnească cu el însuși pentru a crea propriile lucrări.
Nicoleta Moise (n.1989) trăiește și activează în București, România. A absolvit în 2013 masteratul din cadrul departamentului Foto-Video la Universitatea Națională de Arte București, iar între 2012-2013, a beneficiat de o bursă la Facultad de Bellas Artes Valencia, Spania. În 2013, obține Start Point Prize, care prezintă cele mai bune lucrări de diplomă ale academiilor de artă din Europa. În 2014, publică la Galeria Posibilă cartea Nu-mi placea numai marea, dar și muntele!. A expus până acum în România, Germania, Spania. Austria.
Mădălina Dan este dansatoare, performer, coregraf și profesor de dans. A absolvit secția de coregrafie a Universității de Teatru și Film din București și master în dramaturgie la aceeași universitate. Începând din 1998, Mădălina a profesat ca dansatoare a Teatrului de Balet Oleg Danovsky, Constanța. Mai apoi, Mădălina a lucrat ca profesor de dans pentru amatori, ca performer și coregraf asistent, colaborând cu mai mulți artiști. Mădălina Dan a participat la schimburi de dans contemporan în New York și Potsdam și a fost artist invitat la Arizona State University. Lucrările ei au fost prezentate la Sprindance Festival Utrecht, Tanzquartier Wien, Balkan Dance Platform Novi Sad, eXplore Dance Festival Bucharest, Temps d’Images Cluj, SouthBank Center & Chisenhale Dance Space London, Fabrik Potsdam, DTW New York. În 2012, a inițiat, împreună cu Mihaela Dancs, Școala de Vară Azuga, un program anual de educație artistică pentru copii. Începând din aprilie 2014, Mădălina studiază la programul MA SODA în Berlin.
Coregrafia și interpretarea: Cristian Nanculescu, Oana Mardare
Producător rezident: Nicoleta Moise
Mentor RAP: Mădălina Dan
Organizarori
Colectiv A, Centrul Național al Dansului București (CNDB)
Finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național.
Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Parteneri
Fabrica de Pensule, Scena.ro, 1000 Chipuri
Parteneri media
Blitz TV, Art Out, Cooperativa Urbana, Veioza Arte, Zeppelin, ArtClue, Dilema Veche, Şapte Seri, Feeder.ro, Metropotam.ro, 121.ro, Online Gallery, Orasulm.eu, Liternet.ro, Getlokal.ro, Go Kid
Știri