fbpx

Laborator intensiv de mișcare

Cu Mihaela Dancs, Mădălina Dan
  • Curs

18 ianuarie – 24 februarie 2011

Marțea și joia, în intervalul orar 19:00 – 21:00

Info

Just dance! Noi cursuri de dans contemporan, din 17 ianuarie la CNDB

Cursul combina informatii acumulate in ateliere de dans contemporan la care am participat cu interese si abordari personale privind producerea si exprimarea prin miscare.

Laboratorul se axeaza in egala masura pe dobandirea/ aprofundarea de catre participanti a unor notiuni de tehnica de dans contemporan precum si pe descoperirea unei fizicalitati proprii bazate pe experienta si individualitatea fiecaruia.

Ca si metoda principala de lucru vom folosi improvizatia, investigand parametri precum: prezenta, perceptie, kinestezie, afect, energie.

Vom cauta sa intelegem cum putem folosi realitatea imediata a momentului ca si sursa majora in scrierea miscarii in timp real, concentrandu-ne mai degraba pe spontaneitate si autenticitate decat pe apropierea unui anume vocabular sau estetica.
Urmarim descoperirea propriilor resorturi creative si dezvoltarea capacitatii de a traduce si a fi coerent prin miscare.

Laboratorul se va desfasura de doua ori pe saptamana si se va incheia cu o prezentare publica.

Bonus: cursantii sunt invitati sa participe activ in cadrul repetitiilor pentru urmatoarele solo-uri pe care Mihaela si Madalina le pregatesc in ianuarie/februarie.

Mihaela Dancs a absolvit stomatologia in 1999. Din 2004 a lucrat cu coregrafii: Pascal Allio, Allyson Green, Catalina Gubandru, Andreea Capitanescu, Florin Flueras, Rui Catalao, Maria Baroncea & Eduard Gabia, Bernard Baumgarten, Vava Stefanescu, Madalina Dan.

Creeaza ReprogramareCoada Soricelului si Follow That Summer (in colaborare cu Rui Catalao), First Steps (in colaborare cu Carmen Cotofana), Lulu’s Room.

In 2010 colaboreaza cu Robin Dingemans in proiectul live, with the certain tendencies of robin dingemans & mihaela dancs, participa la danceWEB Scholarship Programme (Viena), la Solo Performing Commissioning Project, Findhorn/ Scotland (Deborah Hay) si la programul Moving Dialogue Bucuresti/ New York (Movement Research, CNDB, DTW, Gabriela Tudor Foundation).

Madalina Dan este absolventa a Liceului de Coregrafie “Floria Capsali” din Bucuresti si a Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti – sectia coregrafie. Are un master in play-writing (scriere dramatica) la U.N.A.T.C. Bucuresti.
Din 1998 pâna in 2003 este membra a companiei de dans “Oleg Danovski” din Constanta. In 2008 participa la programul de burse pentru dans contemporan “DanceWeb Scholarship” – Viena. Colaboreaza cu coregrafii: Cosmin Manolescu , Vava Stefanescu, Gigi Caciuleanu, Sergiu Anghel , Alexandra Pirici, Lisa Naugle, Christine Bastin, Pierr Wiss si Jean Guizerix. De-a lungul timpului participa la ateleierele coregrafilor si profesorilor: Martin Sonderkamp, Lin Snelling, Andrew Harwood, Lisa Race, Keith Hennessy, Judith Grodowitz, Libby Farr, Rasmus Olme, Olive Bieringa, Ko Murobushi, Paolo Enrique, Margarida Bettencourt, Laura Simi, Damiano Foa, Donna Uchizona, Christine Bastin, Ivan Wolf, Milli Biterli, Mark Tompkins, Lisa Naugle, Florin Fieroiu, Simona Noja, Judith Turros, Daniel Meja, Erwin Kecsek si Wilfride Piollet.

Creatii proprii: Just like a womanNeed for speedDedublarea, prezentat la Springdance Festival si Tanzquartier Viena in 2009, Iluzionistele, spectacol produs de Centrul National al Dansului din Bucuresti, Beginning, Middle, End in colaborare cu Andrea Bozic (Croatia/Olanda) si Michael Pinchbeck (Marea Britanie), spectacol care a avut premiera la Springdance Festival – Utrecht 2009.
In 2010 a participat la programul Moving Dialogue Bucuresti/ New York (Movement Research, CNDB, DTW, Gabriela Tudor Foundation) si a fost artist invitat la Scoala de Dans din cadrul Arizona State University.

Nivel: intermediari/ avansati

Taxa : 350 lei

Inscrierea devine valida numai dupa achitarea taxei de curs si se face in ordinea sosirii.

Nu exista posibilitatea de a rezerva locuri.

Plata cursurilor se face la sediul CNDB in zilele de 14 si 17 ianuarie, intre orele 17.00 – 20.30.

Sari la conținut