Into My Gong Self
- Dans & performance
50 min

Info
„Into My Gong Self” este un proiect interactiv, la granița dintre muzică live, sculptură sonoră, performance, ritual și meditație, o provocare pentru artiști și pentru public de a experimenta trans-realismul arhetipal. Noua orientare estetică și spirituală, fondată de compozitoarea Mihaela Vosganian, își propune pe de o parte o reiterare a funcțiilor primordiale ale artei – ritualică, catartică, extatică și vindecătoare -, iar pe de altă parte să exprime o formă nouă a trans-realului, acea realitate trans-personală, rezultată din extinderea conștiinței, prin tehnici spirituale, inclusiv cele de visare lucidă.
Călătoria spirituală de aproximativ 45-50 de minute este facilitată de instalația vizual-sonoră a artistei Raluca Ghideanu. Ea este formată din sculpturi integrate cu instrumente muzicale ritualice, precum gongurile, bolurile (de cuarț și cristal) și alte instrumente tradiționale aprtinând diferitelor culturi. Fie că sunt decupate în metal sau desenate pe lemn, aceste sculpturi înfățișeaza jumătăți/bucăți de personaje feminine care își caută întregul. Aceste personaje vorbesc despre viață, despre regăsire și redefinire, despre închisorile în care ne aflăm. Ele se află într-o continuă căutare de sine și de cealaltă jumătate.
În continuarea performance-ului se va desfășura lansarea CD-ului compozitoarei Mihaela Vosganian, intitulat „Into My Gong Spirit”, care va fi prezentat de invitatele Marina Roman (critic de artă) și Carmen Cârneci (compozitoare).
Bio
Mihaela Vosganian a absolvit secția de compoziție, clasa Myriam Marbe, la Universitatea de Muzică București, unde în prezent este conferențiar universitar (compoziție, polifonie). Compozitor, performer și doctor în muzică, Mihaela Vosganian a fost distinsă cu premii de compoziție naționale și internaționale (Premiul G. Enescu al Academiei Române, Premii ale Uniunii Compozitorilor, International New Music Consortium Award, Santa Cecilia Alba Adriatica) și a beneficiat de burse internaționale (Olanda și Anglia). Este invitată să reprezinte România și să susțină prelegeri și seminarii în cadrul unor evenimente internationale sau în universități internaționale (Oldenburg, Malaga, Sevilla, Huddersfield, NYU, Seul, Belgrad).
Liliana Iorgulescu este coregrafă, dansatoare, conferențiar universitar la U.N.A.T.C. „I.L. Caragiale” București și doctor în Artele Spectacolului. Are peste 20 de creații coregrafice proprii și a semnat coregrafia pentru numeroase spectacole de teatru și operă, colaborând cu regizori ca Alexandru Hausvater, Dan Pița și Petre Bokor, printre mulți alții. Alături de Mihaela Vosganian, a realizat spectacole precum „Calea îngerului uman” și „Cinematic Experience”.
Armine Vosganian a absolvit programele de licență de Actorie și Regie de film și TV în cadrul Universității Naționale de Arte Teatrale și Cinematografice „I.L. Caragiale” din București, urmând apoi un master în Filmmaking la London Film School. Ea a regizat șapte scurtmetraje, în care a abordat subiecte ca diaspora armeană („Când moartea întârzie să apară”, 2013), istoria contemporană românească („Legătura de leuștean”, 2014) și căutarea echilibrului în relațiile intime („La mulți ani”, 2013, și „Lilith”, 2017). Armine a lucrat îndeaproape cu părinții ei, dramatizând proza tatălui ei, Varujan Vosganian, și susținând performance-uri cu mama ei, Mihaela Vosganian. Împreună, Mihaela și Armine pornesc curentul muzical al Transrealismului Arhetipal, lansând albumul de terapie sonoră „Into my GongSelf” și spectacolul sincretic „Into myPlanet”. În 2014, Armine fondează alături de artiști ai generației ei compania de teatru independent Rampa, unde lucrează ca actor, dramaturg și producător.
Raluca Ghideanu este absolventă a Universității Naționale de Arte din București, secția sculptură. În 2005 termină masteratul în arte vizuale, iar în prezent urmează cursurile doctorale la aceeași universitate. Activează în mare parte în domeniul sculpturii, dar are incursiuni și în zona instalației performative, a scenografiei și a designului. În 2016 organizează, din punct de vedere artistic, Ziua Europei la Metrou, un proiect de artă publică la care colaborează cu peste 40 de artiști din arte vizuale, dans, muzică și actorie și cu zece ambasade europene. Din 2016 până în prezent urmează cursurile de pregătire a personalului didactic din cadrul U.N.A.B. și expune în Japonia, Coreea de Sud și Marea Britanie.
Concept artistic & muzică: Mihaela Vosganian
Concept coregrafic & dans: Liliana Iorgulescu
Concept vizual/sculptură sonoră: Raluca Ghideanu
Performeri: Mihaela Vosganian & Armine Vosganian (voce/gonguri/boluri tibetane și de cuarț/percuții ritualice/mișcare
Dans: Liliana Iorgulescu
Producția
ARFA (Asciația Română a Femeilor în Artă) & Inter-Art Group