fbpx

Întâlnește-te cu CNDB @Timișoara

  • Discuție publică
  • Intrare liberă

Info

text

Centrul Naţional al Dansului Bucureşti & Arhivele Dansului  ajung în Timișoara!

Pentru că ne pregătim de Centrul Național al Dansului București în turneu! (între 5-7 iunie la Teatrul German de Stat Timișoara), întâlnirea este o oportunitate să aflii mai multe atât despre activitățile singurei instituții dedicate dansului contemporan, cât și despre istoria dansului din România.

Mihai Mihalcea aka Farid Fairuz (artist și Director Programe și Proiecte CNDB) te invită la o discuție despre universul dansului contemporan de la CNDB, iar Corina Cimpoieru (cercetător) îți va povesti despre Arhivele Dansului – cel mai nou proiect al mediatecii noastre, The Resource Cube.

Centrul Naţional al Dansului Bucureşti este o structură unică între toate instituțiile de spectacol aflate în subordinea Ministerului Culturii și Identității Naționale. Înființat în mod autentic pentru sprijinul sectorului independent, în lipsa unui precedent instituțional dedicat dansului contemporan, CNDB este singura instituție publică de profil din Europa de Est și își asumă misiunea de a dezvolta cultura coregrafică în România și în străinătate.

Arhivele Dansului: deschis pentru (re)inventar(e)! își propune o perspectivă contemporană asupra practicilor de digitizare, cercetare și valorificare a documentelor de arhivă despre istoria dansului modern românesc în contextul noilor media și agendelor creative din prezent. Demersul are ca scop regenerarea surselor de arhivă pentru proiecte artistice contemporane, dezvoltarea de noi abordări curatoriale în domeniul arhivelor culturale și facilitarea unei întâlniri active, participative cu noile generații de public.

Mihai Mihalcea
Până la ficționalizarea propriei biografii prin care a devenit Farid Fairuz (2010), artistul Mihai Mihalcea a fost unul dintre cei mai activi din domeniul coregrafiei contemporane din România de după 1989. A avut un rol esențial în multe dintre inițiativele care au condus la recunoașterea internațională a dansului contemporan românesc și la înființarea unor structuri și instituții devenite repere ale acestui domeniu. Între 2006 – 2013 a fost director al Centrului Național al Dansului București, iar din 2019 este Director de Programe și Proiecte în cadrul aceleiași instituții.

Corina Cimpoieru
Corina Cimpoieru este cercetătoare și coordonează Departamentul de Cercetare și Documentare de la Centrul Național al Dansului București. Interesată de istoria dansului din România, practicile de arhivare și potențialul lor pentru proiectele contemporane de dans contemporan, Corina și-a dedicat ultimii ani cercetând și recuperând arhivele dansului din România, private și instituționale.
A demarat proiecte de recuperare a istoriei a dansului precum: Time Dance Connection, Bucharest in Action (1925-2015), The Museum of Modern and Contemporary Dance (2016), Dancecloud.ro, The Active Archive of Romanian Contemporary Dance (2017), The Carthography of Dance Studios in Interwar Bucharest (2017) și Tribute to Iris Barbura (București și Berlin 2017).

Sari la conținut