fbpx

Dublu/Joc

  • Dans & performance

60 min.

Info

Dublu/Joc pune în scenă într-un mod original, un text contemporan scris de dramaturgul francez Bernard-Marie Koltes (1948/1989). Textul din care sunt extrase fragmentele scrise de Koltes denunță rasismul, relațiile umane bazate pe forță- putere de cumpărare, teamă, denunță întregul sistem al societății de consum.

Discursul coregrafic ne introduce în zonele de umbră care populează mintea omului. Coregrafa își propune să interogheze relațiile umane ce pun în centrul lor : tranzacția. Singura frontieră care îi desparte pe oameni oameni este aceea dintre vânzător și cumpărător.

Acțiunea se desfășoară într-un loc nedeterminat la o oră nedefinită a nopții. Două personaje întruchipând un Dealer și un Client– se întâlnesc în obscuritate. Sunt două fețe ale aceleiași medalii, pentru care timpul s-a oprit, spațiul s-a comprimat. Se negociază dorințele; amintirile căpăta preț.

Nu am nimic de cumpărat! Nu pot plăti vântul, obscuritatea sau jocul nostru!.

Ritmul și tensiunea lucrării sunt amplificate de proiecțiile media ale artistului vizual Vali Chincișan și de proiecțiile sonore ale compozitorului Cătălin Crețu.

Dublu/Joc este un spectacol în culori vii care abundă de momente de virtuozitate coregrafică, punându-i în valoare pe tinerii dansatori ai Operei Naționale București. Spectacolul este viu, incitant, plin de savoare și momente performante de dans.

Regia și coregrafia: Andreea Tănăsescu
Conceptul și textul: Bernard-Marie Koltes
Dramaturgia: Gina Şerbănescu
Multimedia: Vali Chincişan
Sound design: Cătălin Creţu

Cu
Silva Helena Schmidt, Ovidiu Usvat, Rareş Lucaci, Raluca Ciocoiu, Miki Iwafuchi, Tamara Grimmer, Virgil Ciocoiu, Răzvan Rotaru, Lucas Campbell, Shohei Horiuchi

Producția
Asociația A&A Associated Artist

Finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național.
Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri
Teatrul Bulandra București, Asociația Operatorilor Culturali din România.

Cu sprijinul
Centrului Național al Dansului București (CNDB)

Mulțumiri
Alexandru Darie, Mihai Mihalcea, Andreea Novac, Alin Gheorghiu, Gina Serbanescu, Gabriela Baciu.

Sari la conținut