fbpx

Discuţie publică – Simona Deaconescu & Farid Fairuz

  • Artist talk
  • Intrare liberă

90 min.

Info

Camera 0004_Spații Sonice (2017)

Coregraf: Simona Deaconescu
Producător: Tangaj Dance
Coproducător: CNDB
Cofinanțator: Administrația Fondului Cultural Național

Proiectul propune colaborarea dintre coregraful Simona Deaconescu, artistul vizual Ciprian Ciuclea, compozitorul și artistul multimedia Cătălin Crețu și curatoarea Olivia Nițis. Echipa de creație va lucra alături de un grup de performeri pentru realizarea unui spectacol și a unor instalații performative, care abordează problematica depersonalizării și a transferului de informație în epoca post-digitală.
 
Simona a studiat în paralel coregrafie și regie de film, abordarea ei estetică fiind una interdisciplinară, elaborând proiecte în care arta și știința se completează. În 2014 a primit bursa danceWEB, oferită de rețeaua Life Long Burning în cadrul Festivalului ImPulsTanz din Viena. Este coregraful colectivului Tangaj Dance, alături de care a realizat spectacolele „0001_Fabrica de Vise”, „0002_Birdville”, „0003_ Aftertaste” și filmele de dans „Silent Places” și „Sonder”. Simona susține ateliere de tehnică și compoziție de dans, precum și laboratoare care îmbină dansul și filmul. Spectacolele și atelierele suținute de ea au fost prezentate în București, Craiova, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Brașov, Budapesta, Viena, Linz, Istanbul și New York. Filmele sale de dans au fost selectate în peste 30 de festivaluri internaționale de profil. În 2016, Simona a primit premiul CNDB pentru contribuția adusă dansului contemporan românesc prin inițierea în România a unui mișcări de film de dans și organizarea “Bucharest International Dance Film Festival”.

We are all lichens (2017)
O instalație performativă de: Farid Fairuz

Cu: Olimpiu Blaj, Andreea David, Paul Dunca, Ruxandra Hule, Ilinca Manolache, Katia Pascariu, Mihai-Răzvan Rotaru
Sound: Admina
Coproducători: Centrul Național al Dansului București, Colectiv A, Solitude Project

„We are all lichens” va fi o instalație performativă care explorează în timp real reașezarea omului în același plan cu alte forme de existență. Opt corpuri umane, obiecte, sunete, materii, plante, texturi, efecte luminoase și reacții spontane se amestecă și lansează un delir vizual spectaculos. În încercarea de a crea noi posibilități de relaționare și coexistență fără a folosi puterea și dominarea, opt performeri experimentează fluid între complicități posibile, interacțiuni virtuale și fizice dând naștere la noi forme de simbioză. Devine posibil, astfel, un spațiu în care granițele fizice și conceptuale se pierd făcînd loc unui nou imaginar, care încearcă să treacă dincolo de condiționări și previzibil.

În cadrul acestui eveniment special, coregrafii Simona Deaconescu și Farid Fairuz își vor prezenta noile creații, care vor fi lansate în cursul acestui an și pentru care CNDB este coproducător.

Sari la conținut