D.A.N.S.
Cu Carmen Coțofană, Farid Fairuz
5, 6, 12, 13, 17, 19 iunie 2013, în intervalul orar 19:00 – 21:00
Info
Disponibil Accesibil Necesar Sensibil
Curs de dans contemporan ce se va concentra în egală măsură pe dobândirea de către participanți a unor noțiuni de tehnică, precum și pe descoperirea unei fizicalități proprii bazate pe experiența și individualitatea fiecaruia.
O modalitate de a (re)descoperi și asuma libertatea de exprimare, de a stimula inspirația, informarea și plăcerea artistică.
Carmen Coţofană a absolvit Liceul de Coregrafie “Octavian Stroia” – Cluj Napoca şi Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică «I. L. Caragiale»– Bucureşti, secţia Coregrafie. Din 1998 participă la workshop-uri cu coregrafi importanţi precum: Pal Frenak, Karine Saporta, Donna Uchizono, Mark Tompkins, Carol Brawn, David Zambrano, Vera Mantero, Xavier le Roy, Thomas Leman, Peter Stamer şi a colaborat ca interpret în piesele coregrafilor Sorana Badea, Mihai Mihalcea, Vava Ştefănescu, Valentina de Piante, Charles Lineham, Florin Fieroiu, Eduard Gabia, Farid Fairuz, Mădălina Dan. În 2005 este beneficiară a bursei DanceWEB/Vienna; participă în programul de rezidenţe artistice „Terrains Fertiles” 2005 în Paris, Viena şi Bucuresti ; în proiectul „Nottdance Dialogue”/Nottingham 2008 ; rezidenţa artistică oferită de Cullberg Ballet/Stockholm şi Jardin d’Europe în 2009 si programul ArtistNe(s)t oferit de Centrul de Cultura “George Apostu” la Luxembourg în 2010. Participă la festivaluri naţionale şi internaţionale ca: Platforma Dansului Contemporan Românesc/Bucureşti 1998, EURODANCE /Iaşi 1999, IndepenDANCE/Bucureşti 2000 şi 2002, Balkan Dance Platform/Bucureşti 2003, Aeroweves /Londra 2003, Aerodance JULIDANCE /Amsterdam 2003, SESC “Forum Mondial Cultural”/Sao Paolo 2004, ImpulsTanz/Vienna 2005, Kaai Theater/Bruxel 2007, Restart/Bucureşti 2007, SpringDance/Utrecht 2008, Tanzquartier/Vienna 2008, Le Colombier/Paris 2011.
Până să se reinventeze în Farid Fairuz (2010) și să-și asume o biografie ficțională pentru a interacționa din altă perspectivă cu spațiul public, artistul Mihai Mihalcea a fost unul dintre cei mai activi din domeniul coregrafiei contemporane din România de după 1989. A avut un rol esențial în multe dintre inițiativele care au condus la recunoașterea internațională a dansului contemporan românesc și la înființarea unor structuri și instituții devenite repere ale acestui domeniu. De la finalul anului 2005 este director al Centrului Național al Dansului din București.
De-a lungul timpului a sustinut cursuri si ateliere la Centrul National al Dansului, Tanzquartier Wien, Liceul de Coregrafie „Floria Capsali”, Centre Chorégraphique National de Franche-Comte a Belfort, La Manufacture, Atelier du Rhin – Centre dramatique regional, Colmar, Opera din Chisinau, Liceul de muzica “Dinu Lipatti”, Teatrul de Stat din Arad si in cadrul proiectului „Practică Teatrală în Regiunile Centru şi Nord-Vest” al Asociației Centrul Multimedia Teatru74, Targu Mures.
A fost artist in rezidenta la Tanzquartier Wien, Centrul Naţional al Dansului Paris, Hebbel Theatre Berlin, Centre Chorégraphique National de Franche-Comte a Belfort, La Manufacture, Atelier du Rhin – Centre dramatique regional, Colmar.
A dansat şi a creat spectacole şi lucrări coregrafice prezentate în: Franţa, Germania, Italia, Ungaria, Austria, S.U.A., Bulgaria, Ucraina, Portugalia, Polonia, Olanda, Belgia, Elveţia şi Slovenia, fiind invitat la festivaluri importante precum Paris Quartier d’Ete, Internationales TanzFest Berlin şi Springdance.
Prezenţa sa pe scenele internaţionale a fost remarcată în publicaţii ca: Le Monde, Berliner Zeitung, Paris-Match, Liberation, Danser, Ballet-Tanz International, Dance Theatre Journal, La Reppublica.
Din 2010 a decis să-și ficționalizeze biografia și să-și semneze toate lucrările sub pseudonimul Farid Fairuz, personaj căruia i-a inventat o întreagă identitate.
Taxa: 280 lei
Înscrierile se fac pe mail la adresa: .
Taxa se achită integral, la prima întâlnire.
Înscrierile se fac până luni, 3 iunie