fbpx

Curs de dans contemporan pentru copii (9-11 ani)

Cu Simona Paraschivu
  • Curs

Din 13 februarie 2017

Lunea, în intervalul orar 17:30 – 18:30

© Alina Ușurelu

Info

Ne jucăm și improvizăm pentru a descoperi corpul uman și pentru a spune și crea povești. Explorăm și concepem idei într-un cadru artistic, mizând mult pe senzații.

Prin jocuri și exerciții de mișcare, copiii își exprimă liber imaginația, devenind realizări personale creative. Dansul contemporan este o formă ideală de a educa motric și spațial copilul.

Inhibiția și autocenzura nu este prezentă în perioada copilăriei, cel mai potrivit moment pentru a fi creativi, pentru a dansa, pentru a ne modela și educa trupul și sufletul prin disciplina dansului liber.

Cursurile de dans contemporan pentru copii, susținute de Centrul Național al Dansului în ultimii patru ani, îi ghidează pe cei tineri către principiile de bază ale dansului contemporan.

Cursurile abordează activități de mișcare creative, dezvoltă abilități fizice, ritmice și de coordonare, stimulând luarea de decizii și exprimarea la alt nivel decât cel verbal. Ele încurajează participanții atât spre exprimarea individuală, cât și spre coordonarea și colaborarea cu ceilalți, prin activități de grup.

Cursurile sunt construite pentru a facilita înțelegerea principiilor dansului contemporan prin exerciții creative care dezvoltă abilitatea de a comunica, flexibilitatea și coordonarea.

Simona Paraschivu este coregrafă, dansatoare și profesoară de balet și dans contemporan la Liceul de Coregrafie Floria Capsali.

Simona a absolvit Liceul de Coregrafie Floria Capsali, U.N.A.T.C., secția Coregrafie și Masterul în Coregrafie în cadrul aceleiași instituții. A participat la workshopuri de dans contemporan precum „Tehnica Butoh”, „Tehnica Martha Graham” cu Ivonne Ramos sau cel susținut de Gerardo Massimo.

A dansat în spectacolele „…And Juliet”, „Asediații liberi” și „Poveste fără nume”, regia și coregrafia Amalia Strinopoulu; „Orfeu și Euridice”, în regia lui Alexandru Darie; „Exil în pământul uitării”, coregrafia și regia Andreea Tănăsescu; spectacole de dans flamenco; „Traditional folk mexican și spaniol”, regia și coregrafia Ivonne Ramos.

A regizat și coregrafiat spectacolele „Așteptarea” și „The Living”, a semnat coregrafia pentru spectacolul „Despre bărbați și femei” în regia lui Sorin Cocis și a creat, împreună cu Doina Georgescu, coregrafia spectacolului „Reenacting Lizica Codreanu”.

Modul I: 13 februarie – 6 martie 2017
Modul II: 20 martie – 10 aprilie 2017
Modul III: 8 mai – 29 mai 2017

Taxa pentru modul este de 180 lei/4 ședințe.

În cazul înscrierii la toate cele trei module, se va percepe o taxă de 500 lei/3 module/12 ședințe.

Prețul unei ședințe individuale este de 50 lei.

În cazul fraților, unul dintre abonamente beneficiază de o reducere de 30 lei, în cazul abonamentului pentru un modul (respectiv 100 lei în cazul abonamentului pentru 3 module).

Taxa poate fi achitată pe site-ul www.kompostor.ro sau la sală, la începerea cursului.

Înscrieri și detalii la adresa  

Sari la conținut