Constructing Realities
Cu Johannes Birringer
9 iunie 2018 – 12:00-17:00
Info
„Acest masterclass explorează performance-ul și generarea de media prin concepția și orchestrarea unei atmosfere cinetice sau a unui mediu augmentat (cu output media – video, sunet, lumină, text). Atmosferele cinetice sunt instalații imersive din punct de vedere fizic și senzorial, în care performerii și publicul sunt invitați să se miște și să interacționeze. Coregrafiile sonice imersive implică o arhitectură aurală participatorie, în sensul teatral al unei scenografii care invită și include. Dacă se adaugă și dispozitive de realitate virtuală sau peisaje virtuale de genul celor din jocuri video – în ceea ce se numește acum < virtualitate augmentată> – se ridică noi și interesante semne de întrebare despre afectul material al mișcării între spații reale și spații virtuale. Masterclass-ul abordează de asemenea designul unor accesorii care pot fi folosite în astfel de atmosfere cinetice.
Participanților li se vor prezenta diferite aspecte ale unor astfel de design-uri hibride și procese de programare și construcție, putând câștiga o experiență directă cu astfel de construcții”
După masterclass, lectorul și regizoarea Aristița Albăcan vă invită la o conversație despre media în performance, augmented realities și kinetic atmospheres.
Lecture-ul și masterclass-ul se adresează dansatorilor/coregrafilor, performerilor, designerilor, muzicienilor, arhitecților, creatorilor de jocuri și, în general, celor care folosesc tehnici de mapping sau realități augmentate și sunt interesați de proiecte experimentale.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, iar participanții la masterclass pot să își aducă laptopurile personale.
Vă rugăm să trimiteți un mail pentru înscrierea la masterclass la adresa până pe 8 iunie, ora 14h00.
Johannes Birringer este coregraf, artist multimedia și director artistic al AlienNation Co., un ansamblu multimedia din Houston care a creat numeroase performanceuri și instalații site-specific și transdisciplinare din 1993 și până în prezent. După ce a susținut workshop-uri internaționale pe teme ca dansul și tehnologia în Anglia, Germania și SUA, el a fost numit director al noului program de dans și tehnologie de la Ohio State University (1999-2003), unde a dezvoltat noul curriculum al programului de master în tehnologiile dansului și a coordonat proiecte de cercetare în spațiul „Environments Lab”. În 2003 a fost numit cercetător asociat principal în departamentul de Live Art și Performance de la Nottingham Trent University. La finele anului 2005, a inițiat Digital Cultures Lab, un festival-workshop de dans și tehnologie, iar în 2003 a fondat Interaktionslabor Goettelborn într-o fostă mină de cărbuni din Saarland, Germania. Interaktionslabor este un workshop internațional anual dedicat cercetării, performanceului și dezvoltării de aplicații software în domeniul tehnologiilor și rețelelor media interactive. Birringer a publicat un „Manifest de artă interacțională” în 2014, pentru a reflecta asupra celor 10 ani de experimente în laborator.
Proiecte recente @DAP_Lab:
http://people.brunel.ac.uk/dap/kimosphere4.html
http://www.brunel.ac.uk/dap