CNDB Domol cu Eugen Rădescu și Ligia Keșișian
- Intersecții
- Intrare liberă
Info
A treia zi din Sezonul berlinez SODA e și un prilej excelent pentru al doilea „CNDB Domol” din istoria Bucureștiului și, foarte probabil, a întregii Europe de Est!
Sâmbăta asta ne vom odihni oasele din nou pe scaunele executate în cadrul șantierului performativ CNDB, instituție de stat (coordonat de regina Andreea David și facilitat de imperialii Anca Cioarec, Brînduşa Tudor și Edi Constantin) și ne vom legăna leneși pe ritmurile alese de Ligia Keșișian Mitulescu și Eugen Rădescu.
Iar când se termină a treia zi din workshop-ul lui Allison Peacock, o așteptăm și pe super-coregrafa super-canadiană să ni se alăture!
Curatori de festivaluri, dar și de playlist-uri (adică dependenți de curatoriat, pare-se), Ligia și Eugen ne promit disco din anii ’80 – ’90 (nu au specificat secolul), rompop și „balcano-orientalo paradisiac world music”. Noi vă promitem niște obiecte de stat pe care îți vine să le mănânci și mai multe nu; e important, însă, de menționat faptul că NU sunt comestibile!
Cât se poate de băubile, în schimb, vor fi licorile aduse de prietenii de la Londophone ThePub, care se vor asigura că nu vom suferi de sete în cele 28 de grade celsius pe care ni le-au promis personal cei de la Accuweather pentru ziua de sâmbătă.
Bio&faq:
Ligia Keșișian Mitulescu este curatorul BalKaniK Festival și director artistic la Caravana Metropolis – Cinema în aer liber, Nomad Global Village – Constanta, 9-29 august și KINOdiseea – International Children Film Festival. În timpul liber, dansează toate dansurile pământului, fotografiază oameni și e șoarece de bibliotecă.
Eugen Rădescu este politolog (specializat în relativism moral și etică politică), manager cultural, curator și teoretician. A scris pentru diferite reviste și publicații naționale și internaționale. A fost, printre altele, curatorul Bucharest Biennale 1, cu tema “Identity Factories”, al expozițiilor “How Innocent Is That?”, “presently i have nothing to show and i’m showing it!” și “Common Nostalgia” la Pavilion, București. A publicat cartea “How innocent is that?” la Revolver Book, Berlin. Este co-editorul Pavilion Journal for politics and culture, co-directorul Bucharest Biennale – Bucharest International Biennial of Contemporary Art (împreună cu Răzvan Ion) și președinte al board-ului organizațional al PAVILION și BUCHAREST BIENNALE. Este membru al board-ului de selecție apexart New York, pentru programele “Franchise” și “Unsolicited Proposal Program”.
La fel ca la prima ediție, vă amintim că acest eveniment le e dedicat persoanelor care suferă de săptămâni agitate, nopți nedormite, program încărcat și o stare generală de neliniște. Dacă apar manifestări neplăcute, adresați-vă sinelui.
Cu Eugen Rădescu și Ligia Keșișian