Clase DROP IN: vii, dansezi și nu mai pleci!
- Atelier
Sâmbătă, 26 noiembrie, începând cu ora 14:00
Info
Sâmbătă, 26 noiembrie, Centrul Național al Dansului vă așteaptă la cursurile DROP IN: vii, dansezi și nu mai pleci!
Cursurile DROP IN sunt adresate atât adulților, cât și adolescenților și se desfășoară în intervalul orar 14:00-19:30.
5 ședințe susținute de 5 coregrafi, fiecare cu propriul concept despre mișcare.
Program:
14:00 Silvia Călin
15:00 Paul Dunca
16:15 Andreea Belu
17:15 Simona Deaconescu
18:30 Smaranda Găbudeanu
Silvia Călin:
Nu-mi propun nimic pe parcursul orei mele. Îmi doresc foarte tare să uităm pur şi simplu de ceea ce este exterior şi să ne gândim puţin la corpul acesta al nostru superb, care ne poartă de grijă zilnic. Eu zic că merităm acest răsfăţ.
Paul Dunca:
Dunca propune un itinerar fizic ghidat plecând de la idee că dansul și mișcare fizică sunt activități responsabile pentru creearea unei noi rețele neuronale.
Andreea Belu:
Folosim cele 60 de minute pentru tranziţia mentală şi fizică dintre “a urma” și “ a decide”. Testăm parcursul corpului de la exersarea unei suite de mișcări prestabilite până la prorpiul dans. Urmăm mişcările date, exersând memoria cinetică; apoi luăm decizii corporale în exerciţii de improvizaţie.
Simona Deaconescu:
Cursul se bazează pe un mix de metode și tehnici de (re)descoperire a eficienței corpului în mișcare, a fluidității organice, prin jocuri de ritm și dinamică, dezvoltarea expresivității corporale și a creativității individuale și colective.
Silvia Călin a absolvit Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” şi UNATC, secţia Coregrafie. În anul 2000 a obţinut premiul I la Festivalul Internaţional Eurodans din Iaşi. A participat la ateliere de dans contemporan susţinute de Batsheva Dance Company, Pascaline Verrier, Pascal Allio şi Christine Bastin şi a fost membră a Companiei „Orion Balet”. Ulterior a semnat coregrafii pentru mai multe piese de teatru.
Paul Dunca a studiat Coregrafia și Scrierea Dramatică la UNATC „I.L.Caragiale” în București unde continuă să lucreze și să trăiască. Aria activității sale se extinde în mai multe zone artistice și sociale fără excludere și coregraful crede că lumea ar putea fi salvată prin dans.
Andreea Belu a absolvit Facultatea de Teatru, secția Coregrafie, în cadrul U.N.A.T.C “I.L.Caragiale” Bucureşti și a urmat programul de Master în coregrafie în cadrul aceleiaşi universități. Predă dans contemporan, Contact Improvisation, Pilates şi Yoga de 10 ani. Concepe şi implementează proiecte sociale cu privire la vizibilitatea şi rezolvarea problemelor sociale (discriminarea) prin metode artistice, lucrând ca voluntar în cadrul rețelei internaționale Roots&Routes. Mişcarea, dansul şi teatrul reprezintă pentru ea o cale directă şi sinceră de a ajunge la oameni.
Simona Deaconescu a studiat în paralel coregrafie și regie de film, abordarea ei estetică fiind una interdisciplinară, elaborând proiecte în care arta și știința se completează. În 2014 a primit bursa danceWEB, oferită de rețeaua Life Long Burning. Este coregraful colectivului Tangaj Dance, cunoscut pentru spectacolele „0001 | Fabrica de Vise”, „0002 | Birdville”, „0003 | Aftertaste” și filmele de dans „Silent Places” și „Sonder”. Din 2015 Simona este directorul artistic al Bucharest International Dance Film Festival. Spectacolele și atelierele suținute de Simona au fost prezentate în Romania, SUA, Austria, Ungaria și Turcia, iar filmele de dans realizate de ea au fost selectate în peste 40 de festivaluri din Europa, SUA și Asia.
Smaranda Găbudeanu este performer, dansatoare, actriță și păpușar. Este președintele Asociației pentru Teatru și Carte (PETEC), în cadrul căreia a creat și a performat în spectacole precum ”Nu toți sunt eroi” (alături de Cristina Lilienfeld), ”Fapte VitejEȘTI” și, cel mai recent, ”PE BUNE”. Smaranda Gabudeanu a simțit prima dată puternic și transformator conexiunea cu spațiul și cu propriul corp într-o expediție speologica, in peștera Rătei. Se mișcă cu îndrăzneală și curiozitate, îmbină yoga cu sporturile extreme și adoră să fie în faţa publicului, ceea ce vă dorește și vouă.
La DROP IN nu este nevoie de o înscriere prealabilă, trebuie doar să veniți cu 15 minute înainte de începerea fiecărei ore. Prețul unei ore este de 20 lei, iar pentru toată ziua este de 40 lei și se achită pe loc.