Ce ne (mai) mișcă
- Întâlniri coregrafice
90 min.
Info
După aproape un an de așteptare, ușile CNDB se redeschid publicului prin seria de întâlniri Ce ne (mai) mișcă, între artista Mădălina Dan și invitații săi. Un prilej de întâlnire și dialog între membrii comunității dansului, aceasta este deopotrivă o oportunitate pentru public de a cunoaște mai îndeaproape artiștii și de a descoperi mai multe despre domeniul dansului contemporan.
Întâlnirile au în centrul atenției dansul, mișcarea, performativitatea și aduc în prim-plan modalități diferite de a aborda coregrafia și artele performative, fără să se limiteze la aceste mijloace de exprimare.
Pentru primele două întâlniri din serie, Mădălina Dan îi are ca invitați pe artiștii coregrafi Florin Fieroiu (20 februarie) și Ioana Marchidan (21 februarie). În discuțiile moderate de Mădălina Dan, artiștii împărtășesc ideile și instrumentele cu care lucrează, transparentizează procesele de lucru și metodologiile, fac cunoscute sursele de inspirație și dansează împreună.
Întâlnirile sunt și o ocazie pentru public de a descoperi noi sau vechi lucrări ale invitaților, proiectul fiind susținut de materiale din Arhiva CNDB.
Cadrul este unul public, dar nu formal, cu accent pe ideea de întâlnire-laborator.
Biletele sunt diponibile atât pentru varianta de vizionare online a evenimentului, cât și pentru cei care doresc să fie prezenți în sală. Având în vedere reglementările privind funcționarea instituțiilor de spectacol în condiții pandemice, numărul locurilor în sală este limitat la 30 de spectatori.
IMPORTANT! Casa de bilete nu va fi deschisă la sala CNDB, pe cei care doresc să fie prezenți în sală îi rugăm să achiziționeze biletul online în avans!
Pe toată perioada șederii la CNDB purtarea măștii este obligatorie.
Conceptul : Mădălina Dan
Invitat: Ioana Marchidan
Ioana Marchidan este performer, coregraf și de mai bine de 15 ani lucrează cu coregrafi locali, internaționali și regizori de teatru. A urmat Liceul de Coregrafie „Floria Capsali”, iar cariera de dansator profesionist a început-o la Opera Națională Română. Mai târziu, a devenit una dintre dansatorii companiei de dans Gigi Căciuleanu Romanian Dance Company.
A dansat în spectacole create de Ioana Macarie, Chris Simion, Radu Afrim, Dragos Galgoțiu și a participat la festivaluri internaționale ca Aerowaves-The Place (UK), Keochang International Festival of Theatre (KR), Cairo Experimental Theatre Festival (EG), Aichi Worldwide Exhibition (JP), Festivalul Francofon (AU, JO, IT, PT), Festival d’Avignon (FR).
În 2013 a fost unul din performerii Venice Bienalle, „An Immaterial Retrospective of the Venice Biennale” (Alexandra Pirici & Manuel Pelmus). Mai târziu, Ioana a început sa creeze propriile coregrafii: “2 femei contemporane”, „Reverse Discourse”(proiect care face parte din rezidența E-MOTIONAL Residency at Forum Dança Lisbon) și Stabat Mater (Premiu pentru „Cel mai bun spectacol” la Festivalul Internațional Undercloud, Ro). Din 2016, este președintele Asociației Dance Spot și director artistic la Linotip – Centru Independent Coregrafic. Colaborează cu subsTANZ/Massimo Gerardi și Tangaj Collective.
Discursul artistic al Ioanei abordează problemele care o încornjoară zi de zi, vorbind dintr-o perspectivă feministă despre influența educației asupra modului în care este percepută o femeie.
20.02.2021
sâmbătă
19:00
sâmbătă
19:00
21.02.2021
duminică
19:00
duminică
19:00
24.04.2021
sâmbătă
19:00
sâmbătă
19:00
25.04.2021
duminică
19:00
duminică
19:00
18.05.2021
marți
20:00
marți
20:00