Ce-a mai rămas & Lay(ers)
- Dans & performance
120 min.

Info
Ce-a mai rămas
Dacă prezentul este o temniţă, viitorul pare să nu mai existe, şi te simţi la limita de jos vieţii… “Ce-a mai rămas”? Când trăieşti viaţa ca pe o tortură, este primul indiciu că prăbuşirea se apropie şi descompunerea te pândeşte. Sentimentul claustrofobiei şi senzaţia abisului duc la disfuncţii nervoase, la reacţii nevrotice. Ce mai rămâne pentru un bărbat care nu are acces la lumea exterioară, pierdut în întunecimea propriilor necesităţi spirituale şi fiziologice. Timpul se trăieşte în zig zag, personajul acţionează confuz, marile întrebări îl duc la rătăciri periculoase. Spectacolul se construieşte în jurul acestor momentele, iar ecoul lor sunt răspunsuri transfigurate artistic.
Daniela Sima s-a născut în 1990. A absolvit secţia de Coregrafie, la U.N.A.T.C. I.L. Caragiale, în 2013, spectacolul Ce-a mai rămas fiind conceput pentru examenul de licenţă. A făcut parte din Ansamblul artistic Primavera şi, din trupa de dans Performers. A participat la workshopuri susţinute de Inaki Azpillaga,Valentina de Piante, Billy Cowie şi Battery Dance Company.
Lay(ers)
Pielea este una dintre obsesiile omului. Astăzi, în spatele acestei obsesii s-au dezvoltat mega-industrii care garantează tinereţea fără bătrâneţe pentru ambalajul corpului. Dar el trăieşte, se schimbă, se decojeşte. Şi pielea şarpelui se schimbă într-o alta de care are nevoie, şi scoarţa copacului se usucă şi se
crapă. Pielea omului reacţionează la tot ce vine din exterior şi la informatiile trăite din interior. “Lay(ers)” este încercarea de a găsi similitudini între ele. Ce mişcare organică poate să creeze anumite senzaţii tactile? Ce impact emoţional poate avea o imagine a pielii în diferite ipostaze? Cum se poate comunica, prin atingere, cu un partener… şi ce fel de dans naşte acest experiment?
Cristina Lilienfeld s-a născut în 1984. A absolvit secţia de Coregrafie, la U.N.A.T.C. I.L. Caragiale, în 2008. În 2012, a lucrat în cadrul rezidenţelor E-motional Bodies and Cities la studio Zona D pentru proiectul My invisible Body. A colaborat cu dramaturgii Gina Şerbănescu pentru There in the I (performance) şi Loredana Larionescu pentru instalaţia How It Works. A semnat numeroase coregrafii şi a fost dansator în multe spectacole de dans şi teatru.
Ce-a mai rămas
Coregrafia: Daniela Sima
Light Design: Cătălin Nicolescu
Cu
Denis Bolborea, Krista Sandu, Iaela Buldan, Andrei Iancu
Lay(ers)
Coregrafia și interpretarea: Cristina Lilienfeld
Light design: Cătălin Nicolescu
Producția: Centrul de Cultură „George Apostu” Bacău și Centre Choregraphique Trois C-L
Mulțumiri: Bernard Baumgarten și Cosmin Manolescu
Spectacolele fac parte din programul Cartierul de Dans / Sharing Experience – un proiect produs de Asociația Secția de Coregrafie.
Co-finațat de
Administrația Fondului Cultural Național.
Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Cu sprijinul
Centrului Național al Dansului București (CNDB)
Parteneri media
Orasul meu, Artclue, Hipmag, Online Gallery, Liternet.ro, GingerGroup, Modernism.ro; SUB25.ro, Sapte Seri.ro, Vice.ro, Webcultura, Webpr.ro, Art Act Magazine