Camera 0001 | Fabrica de Vise
- Dans & performance
Info
Fabrica de vise a reprezentat întâlnirea dintre un grup de artiști care a continuat să lucreze împreună punând bazele unui colectiv artistic – Tangaj Dance, care creează și dezvoltă lucrări coregrafice în continuare.
Performanța fizică exagerată este pusă într-o ecuație liniară progresivă cu imagini virtuale, siluete chroma distorsionate în negativ, raze X, cardiograme ale corpului în mișcare și un soundtrack psihotic cu scopul de a crea o imagine sinergică. Fabrica de vise este populată de corpuri evoluate, alterate de boom-ul informațional. Muncitorii ei reacționează la senzații vizuale și auditive preluate din rețelele de socializare și televiziune, procesul lor cognitiv este industrializat, visele lor personale devin o poveste colectivă. Cele 40 de minute de experiență senzorială îi prezintă într- un conflict marcat de dorința de a părăsi un sistem de îndobitocire în masă.
Spectacolul a fost realizat în vara anului 2013 la Centrul Național al Dansului București, si a fost finanțat de AFCN. De atunci a fost prezentat de CNDB în cadrul stagiunilor de spectacole și în Romanian Dance Showcase 2014. Spectacolul a fost prezentat de asemenea la Teatrul Maghiar de Stat – Cluj, FFE – Festivalul Filmului European, Downtown Dance Festival #33 – New York, unde coregrafa Simona Deaconescu, alături de o echipa de dansatori, a beneficiat și de o rezidența în studiourile Battery Dance New York, pentru realizarea unei noi lucrări (0002 | Birdville), care a avut premiera în anul 2014 în eXplore Dance Festival #9.
Simona Deaconescu s-a născut în 1987, având studii atât în coregrafie, cât și în regie de film. Este licențiată și deține un master în Artele Spectacolului – Coregrafie, la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale București și este licențiată în Regie de Film și TV în cadrul Universității Media București. Este membru fondator al companiei de dans Tangaj Dance și al asociațiilor Secția de Coregrafie și Macaia. Începutul anului 2014 îi aduce noi oportunități Simonei, care obține o bursă DanceWeb în cadrul festivalului ImPulsTanz Viena și este invitată să prezinte spectacolul Camera 0001 | Fabrica de vise în cadrul Downtown Dance Festival, la New York și filmul Silent Places în cadrul Loikka Dance Film Festival în Finlanda.
”...m-am vindecat cu adevărat de melancolie urmărind spectacolul realizat de Simona Deaconescu, Camera 0001/ Fabrica de vise, prezentat la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti. Contrastul cu ce văzusem anterior, m-a ajutat să-mi reamintesc ce mare influenţă are asupra spectatorului participarea la o creaţie de calitate, care îl revigorează, în primul rând spiritual, dar şi ca stare de bine, generală…”
Liana Tugearu – România Literară / romlit.ro
”Fericirea și-a schimbat domiciliul – nu mai e de găsit în Strada Speranței, la parter. Poate stătea acolo doar cu viză de flotant sau poate așa e ea, nestatornică. În Camera 0001[ …] fericirea își alege singură rolurile. Prinși într-un miraj al propriilor iluzii, dansatorii oscilează constant între vis și realitate, călcând adesea în ”pătratul fericirii”, bucata a unui șotron imaginar în care cercurile și toate recurențele au fost anihilate. Tot ce a rămas e liniar, cursiv și singurele sinusoide aparțin trupurilor mercenare.”
Maria Comandaşu – postmodern.ro
Coregrafia: Simona Deaconescu
Videografica: Codrin Iftodi
Muzica: Rolf Ono
Light Design: Cătălin Nicolescu
Cu
Răzvan Stoian, Irina Ștefan, Denis Bolborea, Alexandra Bălășoiu, Simona Deaconescu, Vlad Merariu
Producția
Tangaj Dance
Co-finanțat de
Finanțat de AdministraAdministrația Fondului Cultural Național.Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.ția Fondului Cultural Național
Partener
Centrul Național al Dansului București
Parteneri media
Artclue, Hipmag, Online Gallery, Liternet.ro, GingerGroup, Modernism.ro; SUB25.ro, Vice.ro, Webcultura, Webpr.ro, Art Act Magazine, Sapte Seri, Orasul meu, Metropotam.ro, Getlokal.ro; 121.ro, Tataia, Suplimentul de Cultura