fbpx

Arte și meserii

  • Intersecții
  • Intrare liberă
  • În cadrul proiectului Dansuri de curte

150 min.

Info

Dansurile de curte propuse de Mădălina Dan se desfășoară sub formă de întâlniri și intersectări profesionale și de viață, schimbări de perspective, parteneriate și dinamici noi, cu intenția de a crea o rețea de comunicare care converge spre ideea de comunitate, dialog și întâlniri coregrafice.

Mădălina Dan s-a întâlnit cu Andreea David și Eliza Trefaș în cadrul laboratorului de improvizație “Perspective în Miscare”- laborator de improvizatie propus de Virginia Negru, care a fost prezent și în cadrul proiectului Dansurilor de curte, pe 14 August. Întâlnirea lor a generat un proces creativ și trio-ul, “Sisters are doing it for themselves”, care va fi prezentat sâmbătă, 2 octombrie, la CNDB.

Din dorința de a-și cunoaște mai bine cele două artiste partenere și de a le oferi o platformă de prezentare cu focus pe propriile creații, Mădălina Dan a invitat-o pe Eliza Trefaș să prezinte un duet în colaborare cu coregrafa Eve Cousins -”You could be more as you are”, iar pe Andreea David să participe la „Ce ne (mai) mișcă”- seria de întâlniri coregrafice, inițiate de Mădălina Dan și prezentate la CNDB, pe parcursul anului 2021.

PROGRAM:

18:30 – Sisters are doing it for themselves – prezentare work-in-progress
Cu/de: Mădălina Dan, Andreea David, Eliza Trefaș

‘’În plan social, (sunt) participante la conversații conviviale despre viață, artă, perspective feminine.
În plan intim, (sunt) corp și sensibilitate.
În plan formal, artiste, dansatoare, femei, speculante.
Convivialitatea dintre artiste și dintre planuri schimbă corpul în afect,
afectul în gând,
gândul în vorbă,
vorba în meserie,
meseria în artă,
arta în sensibilitate,
sensibilitatea în monument.
O sensibilitate artistică le ține împreună.

Viața și Arta se ajută reciproc, formând un singur lucru împreună. Viața-și-Arta reflectând la sine, evoluând prin timp prin propria-i conștiință.
Printr-o expunere artistică (performată) de experiențe personale apare o consecință poetică. Se poate ca un ‘dans social’ abstract să conțină un fel de poezie în corp?

Cadrul social se naște ca extensie a unei sensibilități împărtășite, ca extensie încorporată a unei intimități. Intimitatea poate declanșa întrebări, dileme, ipoteze și reflecții, corpul poate proiecta răspunsuri.
‘Ești acasa in corp?’

A trăi viața prin artă sau a trăi arta prin viață?”

(Eliza Trefaș & Mădălina Dan)

 19:20 – You could be more as you are – work-in-progress
Cu/de: Eliza Trefaș și Eve Cousins

‘You could be more as you are’ e un music set – performance – party acompaniat de imagini și stări mediate de către performeri. Un show ambiguu unde diverse atitudini, posturi și feluri de a dansa pot fi încorporate. Publicul e liber să se întâlnească, să converseze, să se plimbe, să danseze sau să-și aleagă liber felul și gradul de participare.

‘You could be more as you are’ distanțează intențiile de impulsurile interioare din corp, punând focus asupra plăcerii posibilității de a schimba tiparele noastre corporale cu altcineva sau altceva, de a ne transforma sau a fi
transformați, să empatizăm prin abstract, grooving to music with a dull intention and enjoying music according to a false body.

 20:00 – Ce ne (mai) mișcă, cu Andreea David

Un prilej de întâlnire și dialog între membrii comunității dansului, aceasta este deopotrivă o oportunitate pentru public de a cunoaște mai îndeaproape artiștii și de a descoperi mai multe despre domeniul dansului contemporan. Întâlnirile au în centrul atenției dansul, mișcarea, performativitatea și aduc în prim-plan modalități diferite de a aborda coregrafia și artele performative, fără să se limiteze la aceste mijloace de exprimare.

În discuțiile moderate de Mădălina Dan, invitații săi împărtășesc ideile și instrumentele cu care lucrează, transparentizează procesele de lucru și metodologiile, fac cunoscute sursele de inspirație și dansează împreună. Întâlnirile sunt și o ocazie pentru public de a descoperi noi sau vechi lucrări ale invitaților, proiectul fiind susținut de materiale din Arhiva CNDB. Cadrul este unul public, dar nu formal, cu accent pe ideea de întâlnire-laborator.

Centrul Național al Dansului București (CNDB) îți propune un spațiu de întâlnire în care diferențele de vârstă, statut social, pregătire, cunoștințe și experiență sunt suspendate, iar dansul devine liantul care își propune să aducă laolaltă oameni foarte diferiți. „Dansuri de curte” este un proiect în care curtea din Bd. Mărășești 80-82 este amenajată pentru a găzdui peste 40 de artiști care îți propun evenimente din zona dansului contemporan și a performance-ului, muzică live, arte vizuale și poezie.

IMPORTANT: Accesul la eveniment este gratuit și se face pe baza ultimelor reglementări privind măsurile de siguranță împotriva SARS-CoV-2. Participanţii trebuie să prezinte actul de identitate şi Certificatul Digital EU COVID-19 (Green Pass), care să conţină: fie dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare cu un vaccin autorizat în România; fie dovada că se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2; fie dovada rezultatului negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

Cu: : Mădălina Dan, Andreea David, Eliza Trefaș, Eve Cousins,

Co-finanțat de
Administrația Fondului Cultural Național (AFCN)
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Sari la conținut