fbpx

APR [Adorație Performance-ului Radical]

  • Dans & performance
  • În cadrul festivalului PERLE, PARADOXURI ȘI EXTAZ, parte din proiectul Triumf Amiria. Muzeul Culturii Queer
  • Eveniment găzduit
  • Intrare liberă pe bază de rezervare

70 min.

©Alina Ușurelu

Info

APR este un performance despre cultura ballroom, despre modurile în care s-a născut și a funcționat încă de la început ca o mișcare de rezistență.

Se concentrează pe dihotomia apreciere – apropriere culturală, ghidând audiența într-un exercițiu de autochestionare. Spectacolul în sine este trecut prin același exercițiu de autochestionare, punând în discuție contextul alb în care este creat un performance care omagiază o cultură a comunităților LGBTQI+ de culoare.

Contextualizează experiențe transgen și queer din România și arată ce rol joacă noaptea și dansul în crearea unui sentiment de apartenență, de familie, de acasă.

Se poate să îți frângă inima pe alocuri și să te constrângă să aduni, în pași de dans, bucățile de pe jos.

De: Irina Milan, Paul Dunca/Paula Dunker, Waana Neagu, Raj Alexandru/Ramya, Alex Bălă și Octavian
Muzică: Alex Bălă
Costume : Andrei Dinu

Producția
CALEIDO

Parte din festivalul de teatru queer PERLE, PARADOXURI ȘI EXTAZ organizat în cadrul proiectului Triumf Amiria. Muzeul Culturii Queer [?]. TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer [?] este un proiect de recuperare a producției culturale queer din ultimii 20 de ani care se axează pe trei direcții: literatură, arte vizuale și arte performative, realizat de Asociația MozaiQ în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, Muzeul Național de Artă Contemporană, Centrul de Teatru Educațional Replika și artista Kjertsi Vetterstad (Norvegia). Proiectul propune, de-a lungul anului 2021, o serie de evenimente menite a sublinia importanța culturii queer în ultimele decenii, dar și a încuraja producția culturală nouă prin expoziții, ateliere, tururi ghidate, spectacole de teatru și performance-uri, lecturi publice și evenimente de networking. Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.