fbpx

AlterMyEgo

  • Dans & performance

19 min.

Info

AlterMyEgo a fost creat special pentru ALT Concurs Național de Coregrafie 2013 și a obținut două premii în cadrul concursului, premiul Pas Boutique și premiul Ioan Tugearu. Odată cu existența acestui spectacol, s-a născut și Nitacacu Street, un brand, un pseudonim, un alter ego al Irinei, sub influența căruia dorește să-și prezinte munca mai departe.

Ne naștem cu identități complexe, trebuie să conviețuim cu personalități secundare, pe care le creăm intenționat sau nu, și câteodată întâlnim persoane care vor să schimbe totul, vor să reflectăm acel alter ego conceput de fapt inconștient pentru persoana proprie, un alter ego ce cuprinde calitățile și elimină defectele propriului sine. Schimbarea identității celor apropiați devine o necesitate pentru anumite persoane, de cele mai multe ori aceștia nerealizând manipularea existentă. Ori?

Nu numai părinții acaparează viața copiilor, încercând să-și exorcizeze propriile frustrări, ci și oamenii, în general. Omul face asta cu persoane cu care intră în contact, legând relații bazate pe controlul asupra vieții și personalității acestora, și nu reușește să conceapă lucruri în afara acelui alter ego pe care îl sugerează pe parcursul relației, ajungând în timp la concluzia că totuși se cunoșteau mai bine când erau doar doi… străini. Știi că faci asta?

Irina Strungăreanu s-a născut în 1988. A absolvit secţia coregrafie, la Universitatea de Ştiinţă şi Artă Gheorghe Cristea (2010) și Facultatea de Marketing în cadrul Academiei de Studii Economice (2010). În prezent, are un master în Marketing și comunicare în afaceri și îl va termina anul acesta pe al doilea, în spectacolul coregrafic contemporan, în cadrul U.R.S.A. Gh. Cristea. Timp de nouă ani, a făcut balet cu profesorul Nicolae Ionescu, urmând ca, timp de mai mulți ani, să cocheteze intens cu street dance-ul. O coincidență frumoasă i-a făcut cunoștință cu teatrul, unde a întâlnit dansul contemporan.
Printre proiectele cele mai dragi se enumeră scurtmetrajul Collective Identity (coregraf Sandra Mavhima), spectacolul Mazed, primul realizat de Irina în calitate de coregraf (2012) și, nu în ultimul rând, musicalul Romeo şi Julieta, pus în scenă de Teatrul Naţional de Operetă Ion Dacian. În prezent, dansează în spectacolul 7 blesteme… cerute, făcute şi legate (regizor Chris Simion); la Godot Cafe Teatru, a realizat mișcarea scenică pentru spectacolele Hoții de frumusețe și Prestez servicii artistice (regizor Chris Simion), colaborează ca dansator pentru emisiunile X Factor, Romania dansează și iComedy și, începând de anul trecut, face parte din echipa organizatorică a Festivalului de Teatru Independent UnderCloud. De-a lungul timpului, a participat la numeroase workshop-uri de dans, atât în țară, cât și afară, cele mai recente fiind World Dance Movement (Elveția, Italia), unde a întâlnit coregrafi ca Igal Perry, Teddy Forance, Wes Veldink, Michele Assaf, David Marquez, Eva Sanchez Martz și poate cea mai importantă experiență în materie de dans, workshopul ținut de către Iñaki Azpillaga, în cadrul companiei belgiene Ultima Vez.

Coregrafia: Irina Strungăreanu
Muzica: Șuie Paparude

Cu
Dana Matei, Cezara Blioju, Irina Strungăreanu, Levente Szasz, Denis Bolborea

Sari la conținut