fbpx

After.Life

  • Dans & performance

60 min.

Info

Cuplul de poeți și artiști ruși Alexander Omelchenko (Sasha Dodo) și Katya Zorina a lucrat în aceasă perioadă alături de o echipă de artiști români dar și de o parte din public într-o serie de laboratoare și ateliere de explorare artistică a temei vieții de apoi și a modului în care se reflectă ea în imaginarul colectiv.

Împreună cu dansatoarele  Virginia Negru, Simona Baciu și Smaranda Găbudeanu, muzicianul Cătălin Diaconu și artista video Elena Muchnaya, Sasha Dodo  a creat un spectacol-nucleu, din care în perioada următoare scenele se vor desface, vor fi puse sub lupă și explorate în detaliu printr-o serie performance-uri în spații neconvenționale.

Spectatorul are acum șansa de a se afla la intersecția acestor căutări, în spațiul de maximă bogăție și varietate de mijloace, idei și imagini.

Prin elemente de contact improvisation, butoh, proiecții video, basme, improvizație muzicală și marionete, artiștii creează un spațiu poetic în care pun la încercare prejudecăți și așteptări convenționale, explorând ceea ce ar putea să existe mai departe.

”Înainte să vorbim despre ce se întâmplă după, este necesar să înțelegem ce este acum și aici, cât și ce a fost înainte. Cine este privitorul? Care este perspectiva din care privim? La intersecția acestor întrebări intervine misterul. ”

Alexander Omelchenko este un coregraf, regizor și poet rus care creează în cadrul laboratoarelor și spectacolelor sale un mediu al improvizației, unde experimentul și cercetarea sunt infinite. Materialului coregrafic i se oferă un context complex și abstract, dar bine structurat. Această abordare oferă creațiilor sale un iz poetic și inovator, desprins parcă dintr-o galaxie paralelă, fascinantă pentru public și interpreți.

Katya Zorina, artist asociat al proiectului, se definește ca poetă a spațiului,analistă și consultantă în sistemul Human Design și BG5 (inginerie de grup)

de: Sasha Dodo

de Sasha Dodo
Cu: Virginia Negru, Simona Baciu, Smaranda Găbudeanu
Muzică live: Cătălin Diaconu
Video-proiecție: Elena Muchnaya
Costume: Georgiana Gherghișan
Decor: Evgheni Pînzari

Proiect gândit de Smaranda Găbudeanu și produs de Asociația Pentru Teatru și Carte – PETEC.

Finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ de catre Primaria  Municipiului BUcuresti prin Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti ARCUB.

Parteneri
Centrul Național al Dansului București, Make a Point, Biblioteca Națională a României, Romano ButiQ, Grupul de inițiativă Civică Lacul Tei, Palatul Universul, UNATC „I.L.Caragiale”, Hipocampus, Sudioul Universul

Parteneri media
Revista Garbo, LiterNet, Modernism, onlinegallery.ro, Feeder.

Sari la conținut