Centrul Național
al Dansului
București

Misiune

Centrul Național al Dansului București este o instituţie vitală pentru dezvoltarea culturii coregrafice din România și este o structură unică între toate instituțiile de spectacol aflate în subordinea Ministerului Culturii.

Înființat în mod autentic pentru sprijinul sectorului independent, în lipsa unui precedent instituțional dedicat dansului contemporan, CNDB este singura instituție publică de profil din Europa de Est și își asumă misiunea de a dezvolta cultura coregrafică în România și în străinătate.

1. Este instituție gazdă și producător de spectacole

2. Concepe programe de cercetare axate pe recuperarea istoriei recente și documentării dansului în România și dezvoltă programe complexe de teorie și practică în acord cu standardele actuale din Europa

3. Organizează un program de formare și educație artistică dedicat atât profesioniștilor cât și publicului larg și inițiază „Școala performativă pentru copii CNDB”, prin intermediul căreia își propune crearea unui program integrat de dans contemporan, practici corporale și educație artistică.

4. Acordă sprijin pentru proiecte din sfera dansului contemporan care susțin implementarea inițiativelor din domeniul producției și difuzării, cercetării, documentării și dezvoltării profesionale a artiștilor

Un interes deosebit îl constituie conectarea la scena internațională, prin proiecte și participări în rețelele de cooperare europene (Aerowaves, Dance Roads), parteneriate cu Institutul Cultural Român și alte instituții culturale acreditate în România.