Comunicat de presă
București, 28 mai 2013
Centrul Naţional al Dansului Bucureşti prezintă vineri, 31 mai, ora 20.00, în noua sala Stere Popescu din Bd. Mărășești 80-82, spectacolul (anti) aging, creat de Mădălina Dan şi Mihaela Dancs.
(anti) aging este un spectacol în prezent pentru viitor. Tu ce ţi-ai lăsa moştenire pentru peste 30 de ani? întrebă organizatorii. Mădălina Dan şi Mihaela Dancs îşi lasă un spectacol. Te aşteptăm în 31 mai la CNDB să faci şi tu parte din moştenire, se arată în comunicatul de presă transmis de CNDB.
(anti) aging a fost creat din dorinţa de a fi reluat în 2041, după 30 de ani de la premieră. Mădălina Dan şi Mihaela Dancs propun formatul sanatoriului creativ întru destindere, deconectare şi confort psihic, savurarea plăcerii, vitalitate şi voluptate, acceptarea serenă a prezentului, menajare şi conservare pentru viitor.
Spectacolul (anti) aging a fost produs în 2011 cu sprijinul Centrului Naţional al Dansului Bucureşti, al programului E-Motional Bodies & Cities/ Fundaţia Gabriela Tudor, partener fiind Asociaţia Colectiv A. A avut premiera în luna octombrie 2011 la Muzeul Naţional de Artă Contemporană şi a fost prezentat la festivalul Temps d’Images din Cluj-Napoca şi la Teatrul Daile din Riga (Letonia), în cadrul E-Motional, precum şi în spaţiile subRahova, Cartierul de Dans şi Căminul Moses Rosen şi WASP din Bucureşti, dar şi la festivalul dance.movement.theater de la Gheorgheni, la Veneţia, în spaţiul C32, la Teatrul Maghiar din Timişoara, la eXplore dance festival Bucureşti, la Firkin Crane în Cork (Irlanda) şi recent, la Festivalul E-Motional: corpuri şi oraşe în mişcare din Bucureşti.
(anti) aging
Concept, coregrafie, interpretare: Mădălina Dan și Mihaela Dancs
Lumini: Cătălin Nicolescu
Suport tehnic: Mihai Dragomir
Manager şi consultant artistic: Ștefania Ferchedău
Parteneri şi finanţatori: Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, E-motional Bodies& Cities/ Fundaţia Gabriela Tudor, artsf
Durata: aproximativ 60 min.
* Spectacolul include scene de nuditate
(anti) aging este un spectacol tonic şi tandru despre o vârstă în care mocneşte amintirea unor impulsuri şi senzaţii tari. Este o hartă afectivă a viitorului, aşa cum apare el proiectat în voci prezente. E un manifest emoţional al celor-ce-vom-fi, ca şi cum am avea în mînă o fotografie din noi la diferite vîrste. – Mihaela Michailov
Mădălina DAN este absolventă a Liceului de Coregrafie Floria Capsali din Bucuresti şi a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti – secţia coregrafie. În 2008 participă la programul de burse pentru dans contemporan DanceWeb Vienna. A studiat playwriting în cadrul unui master al U.N.A.T.C Bucureşti. A fost artist invitat la Herberber Institute, School of Dance (Arizona State University). Din 2005 predă cursuri de dans contemporan pentru neprofesionişti organizate de Centrul Naţional al Dansului. Spectacolele ei au fost prezentate la Sprindance Festival Utrecht, Tanzquartier Wien, Balkan Dance Platform Novi Sad, eXplore Dance Festival Bucureşti, Temps d’Images Cluj, SouthBank Center& Chisenhale Dance Space London, Fabrik Potsdam, DTW NewYork, etc.
Mihaela DANCS a studiat stomatologia. Din 2004 lucrează cu coregrafii Allyson Green, Cătălina Gubandru, Andreea Căpitanescu, Bernard Baumgarten, Florin Flueraş, Maria Baroncea & Eduard Gabia, Vava ?tefănescu, Robin Dingemans, Mădălina Dan, etc. Lucrările ei includ colaborări cu Rui Catalao (Coada ?oricelului, Follow That Summer) şi Carmen Coţofană (First Steps), solo-uri (Reprogramare, Lulu’s Room, The Greatest Loss of All – adaptare dupa Art and Life – coregrafie Deborah Hay), acestea fiind prezentate în teatre, apartamente, poduri, galerii de artă, fabrici, biserici, studiouri de dans din Bucureşti, Cluj, New York, San Diego, Viena, Londra, etc. Din 2009 predă cursuri de dans contemporan organizate de Centrul Naţional al Dansului Bucureşti. În 2010 şi 2012 a primit bursa de studii DanceWeb (Viena).