fbpx

Știri

11.10.2023

back

Books on the Dancefloor și Oracolul Cercetării Performative la After Hours!

Books on the Dancefloor și Oracolul Cercetării Performative la After Hours!

După cum știți, la Sandwich Library nu suntem pentru liniște în sala de lectură și nici pentru tratarea cărților cu solemnitate. Ne dorim, din contră, ca biblioteca să fie un spațiu de întâlnire și schimb relaxat de idei, unde titlurile de pe rafturi sunt luate în primire și folosite spontan, după placul și inspirația de moment a celor care ne trec pragul. Cu Books on the Dancefloor, facem, alături de prietenele de la Centrul Național al Dansului București, un pas în plus în direcția aceasta, adăugând ecuației și o componentă de joacă. Pentru o seară, cărțile bibliotecii vor părăsi astfel cuibul, spre a fi reașezate, frunzărite, manevrate, recontextualizate și, în ultimă instanță, (re)puse în legătură cu acea realitate corporală de care alura lor tradițională de obiecte intelectuale tindea să ne îndepărteze. Vă așteptăm în număr cât mai mare, fane și fani ai cărților și / sau ai mișcării alike! Unde / când? La Sandwich și Sandwich Library, de la ora 18:00!

– Sandwich Library

Mai multe despre performance:
Timp de câteva ore, în cadrul Doi Joi, instalația-participativă Books on the Dancefloor transformă Sandwich Library într-un spațiu al întâlnirilor neașteptate și al tranzițiilor potențiale dintre cărți, idei și practici performative. Vă invităm să participați la un proces de deteritorializare cognitivă și senzorială a bibliotecii fizice printr-o serie de jocuri, acțiuni individuale și colective, practici de reconfigurare a cărților deplasate de pe rafturile verticale în spațiul orizontal, non-ierahic al cunoașterii și interacțiunii.
În cadrul Books on the Dancefloor la Sandwich Library aveți ocazia să participați la o experiență unică și introspectivă cu Oracolul Cercetării Performative, care vă oferă citiri one-to-one bazate pe un set de cărți oracol inspirate din numerele publicației Performance Research. În timpul acestor întâlniri (ne)întâmplătoare, puteți descoperi modul în care cuvintele, gesturile și ideile generate de lecturi se conectează la prezentul nostru comun. Fiecare carte aduce o nouă perspectivă asupra unor experiențe care se întâmplă deja, deschizându-ne către diferite moduri de a percepe realitatea.

Books on the Dancefloor este o producție a Centrului Național al Dansului București, dezvoltată în cadrul Mediatecii CNDB în 2022.
De/cu: Corina Cimpoieru, Renate Dinu, Paula Dunker
Co-autoare texte: Ilinca Micu
Graphic design: Cristiana Costin

𝐑𝐞𝐧𝐚𝐭𝐞 𝐃𝐢𝐧𝐮 este o artistă și lucrătoare culturală versatilă, ce îmbrățișează multiple roluri. După ce a studiat economie, a urmat cursuri de artă și cultură vizuală, aprofundând impactul practicilor participative asupra realităților sociale. Din 2016, Renate a susținut spectacole pe scenă, în spații convenționale și neconvenționale, în galerii și festivaluri. Prezența ei transmite un mesaj ce pune în evidență corpul ca fiind instrumentul principal de percepție și producere a realității și consideră scena un spațiu politic.

𝐂𝐨𝐫𝐢𝐧𝐚 𝐂𝐢𝐦𝐩𝐨𝐢𝐞𝐫𝐮 are studii în antropologie culturală și în prezent lucrează ca cercetător și coordonator al Mediatecii și Arhivei din cadrul Centrului Național al Dansului București. În ultimii ani și-a dedicat timpul identificării documentelor despre dans, cercetând în arhive atât private, cât și instituționale, cu scopul recuperării istoriei dansului românesc și a performance-ului prin practici de arhivare a acestora care reconfigurează potențialul lor pentru proiecte contemporane: reenactment-uri performative, expoziții de dans și performance, proiecte editoriale.

𝐏𝐚𝐮𝐥𝐚 𝐃𝐮𝐧𝐤𝐞𝐫 promite că munca ei (artistică) se bazează pe analiza sistemelor de reprezentare, producție și creație. Lucrează cel mai des cu corpul. Este fiică a dansului contemporan românesc, soră a teatrului politic local, mamă în scena de clubbing queer bucureșteană și (alături de Alex Bălă) inițiatoarea genului muzical techno-faggothique. Confruntă tiparele existente, ajută la clădirea unor posibile lumi noi și la vindecarea acesteia.


Organizatori: SANDWICH Gallery (persoană de contact Maria Bîrsan)
Parteneri: /SAC, F-Sides Cineclub, Romanian Mental Health Film Festival, Centrul Ceh, MNAC, Suprainfinit Gallery, Aqua Carpatica
Adresă: Calea Plevnei nr. 137C (Atelierele Malmaison, etaj 2, camera 26)

Proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB, în cadrul Programului București acasă 2023.

Sari la conținut